Saradnja crnogorske i slovenačke policije profesionalna i kvalitetna

Na sastanku je, između ostalog, sa pažnjom je razmotrena i tema u vezi sa migracionom situacijom u regionu i modalitetima za njeno rješavanje, navode iz Uprave policije
92 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Damjanović, Simon Velički, Foto: Uprava policije
Vesko Damjanović, Simon Velički, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.06.2018. 12:17h

VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović se juče, na Brdu kod Kranja u Sloveniji, sa saradnicima sastao sa generalnim direktorom slovenačke policije Simonom Veličkim.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Damjanović i Velički su konstatovali da je saradnja policija dvije zemlje kvalitetna i profesionalna. U tom kontekstu je, kako se dodaje, razovarano i o bezbjednosnoj situaciji u regionu, a potvrđena je profesionalna spremnost i potreba za nastavkom dobre saradnje policijskih organizacija dvije države.

Posebno je, kako ističu iz policije, tretirano pitanje borbe protiv organizovanog i prekograničnog kriminala u dijelu razmjene svih relevantnih informacija kao i zajedničkih aktivnosti u okviru međunarodne policijske saradnje.

Takođe, kako dodaju, sa pažnjom je razmotrena i tema u vezi sa migracionom situacijom u regionu i modalitetima za njeno rješavanje.

Budući da je Velički nedavno imenovan za generalnog direktora slovenačke policije, Damjanović mu je, kako navode iz policilje, čestitao na imenovanju i poželio mu uspjeh na profesionalnom planu.

"VD direktor Uprave policije Vesko Damjanović će sa saradnicima radnu posjetu Sloveniji nastaviti prisustvom konferenciji na Brdu kod Kranja, koja se održava povodom završetka First Line projekta, kao dijela sprovođenja aktivnosti definisanih Akcionim planom za zemlje Zapadnog Balkana o integrativnom i komplementarnom pristupu u prevenciji i suzbijanju radikalizacije nasilnog ekstremizma koji može voditi ka terorizmu", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: