Podgorica: Stigli filmovi za mamografiju, snimanja od ponedjeljka

Svi pacijenti mogu da se jave u Centar za ultrazvučnu i radiološku dijagnostiku, gdje će dobiti precizne informacije i zakazati snimanje
57 pregleda 0 komentar(a)
dom zdravlja podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
dom zdravlja podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.08.2012. 19:39h

Dom zdravlja Podgorica obezbijedio je dovoljan broj filmova za mamografiju i rendgensko snimanje pluća, za narednih mjesec dana, pa će snimanje pacijenata koji čekaju i po nekoliko mjeseci početi u ponedjeljak.

"Vijesti" su juče objavile da nekoliko stotina pacijenata od aprila čeka na snimanje, zbog nedostatka filmova."Svi pacijenti koji imaju uput za mamografiju ili rendgensko snimanje pluća, od ponedjeljka mogu da se jave u Centar za ultrazvučnu i radiološku dijagnostiku, gdje će dobiti precizne informacije i zakazati snimanje", saopštili su juče iz Službe za odnose s javnošću Doma zdravlja.

Navodi se da Dom zdravlja nije odgovoran što nema filmova, već je problem u dugoj tenderskoj proceduri i činjenici da dobavljači nijesu dostavili tražene količine u dogovorenom roku, kako su "Vijesti" juče i precizirale.

"Da nam je isporučne kompletna narudžbina, odnosno tražene količine, mogli bismo u kontinuitetu da obavljamo mamografska i rendgenska snimanja i izađemo u susret svim pacijentima", piše u saopštenju.

U toku je tenderska procedura za nabavku novih količina filmova, ali upozoravaju da će opet od dobavljača zavisiti kada će i koliko filmova da dobiju

Obaviješteni su da je u toku tenderska procedura za nabavku novih količina filmova, ali upozoravaju da će opet od dobavljača zavisiti kada će i koliko filmova da dobiju.

"Svjesni da pacijentni ne smiju da trpe zbog nedostataka u nabavci.

Dom zdravlja Podgorica je do sada u više navrata, iz svojih sredstava nabavaljao filmove, što smo učinili i sada, kako bi našim sugrađanima omogućili da obave ovu dijagnostičku procedure.

Tako se u Centru za ultrazvučnu i radiološku dijagnostiku godišnje prosječno uradi oko 30.000 raznih ultrazvučnih snimanja, 25.000 rendgenskih i oko 3. 000 mamografskih snimanja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: