Vojnici poklonili električni nož pljevaljskoj bolnici

Tabaš je kazao da ovaj gest govori da su pripadnici Vojske Crne Gore veliki humanisti
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2012. 13:49h

Pripadnici četvrtog kontingenta Vojske Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu, donirali su juče Opštoj bolnici u Pljevljima vrijednu donaciju, električni nož, koji se koristi prilikom hirurških intervencija.

Komandant pripadnika četvrtog kontingenta VCG u misiji ISAF poručnik Miloš Gačević, nada se da će ovim gestom motivisati ljude koji to mogu da pomažu zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

„Ovdje u Pljevljima mi ne radimo ništa novo niti drugačije od onoga što radimo kroz naše aktivnosti u misiji, a i kroz naše aktivnosti bilo gdje da se nalaze pripadnici Vojske Crne Gore. Znamo da je ovo samo jedno u nizu sredstava koje je potrebno za bolji rad ove bolnice i bolnica širom Crne Gore, tako da se nadamo da ćemo ovim gestom motivisati ljude koji imaju mogućnost da pomognu na ovaj ili sličan način. Naše su iskrene želje da ovo sredstvo zapravo nikad i ne bude korišćeno, ali iskustvo nam govori da je to malo vjerovatno. Neka vam služi na zdravlje, ali u svakom slučaju neka vam služi za zdravlje", rekao je Gačević, predajući donaciju direktoru Opšte bolnice Zoranu Tabašu.

Tabaš duboko dirnut gestom

Zahvaljućući se na vrijednom poklonu, Tabaš je kazao da je duboko dirnut gestom crnogorskih vojnika.

„Duboko smo dirnuti vašim plemenitim gestom da Opštoj bolnici u Pljevljima donirate moćan i savremen aparat električni nož, koji se upotrebljava kod operativnih zahvata u hirurgiji a služi za sigurnije i kvalitetnije zaustavljanje krvarenja, kao i za rezanje pojedinih tkivnih struktura. Ovom vrijednom donacijom hirurško odjeljenje značajno će unaprijediti tehničke uslove za rad i povećati kvalitet liječenja pacijenata", rekao je Tabaš.

Tabaš je kazao da ovaj gest govori da su pripadnici Vojske Crne Gore veliki humanisti

On je kazao da ovaj gest govori da su pripadnici Vojske Crne Gore veliki humanisti i da su to do sada bezbroj puta pokazali.

„Prilika je i da se posjetimo naših vojnika koji su za vrijeme sniježnih padavina često rizikujući svoje živote učestvovali u evakuaciji bolesnika i njihovog transporta u zdravstvene ustanove. Takođe želim da dam poštovanje vašoj misiji u Avganistanu, gdje ste dostojno predstavljali Crnu Goru i bili njen ponos", rekao je Tabaš.

Bonus video: