Večeras humanitarno veče "Vratimo Ivana kući"

"Poslije teške operacije obavljene 12. aprila ove godine u UCSF, Ivan, inače dugogodišnji televizijski radnik, i dalje je u komi. Međutim, njegovo stanje je sada stabilno. Kako bi se nastavilo liječenje i njegov transport u Crnu Goru, potrebno je sakupiti 150.000 eura. Za sve ljude koji mogu da pomognu otvoren je žiro račun kod NLB banke - br. 530-0000200099532-79, na ime Ivan Đorđević"
153 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Đorđević, Foto: Privatna arhiva
Ivan Đorđević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.06.2018. 05:24h

Udruženje humanistkinja Crne Gore "Crnogorka" organizovaće donatorsko veče "Vratimo Ivana kući" kod podgoričke knjižare Karver (objekat Banja) večeras u 21 čas, najavljeno je iz te organizacije.

Tridesetosmogodišnjem Ivanu Đorđeviću, koji je prilikom boravka u Americi dobio izliv krvi na mozgu, potrebna je pomoć. On je primljen u UCSF Health California San Francisco USA sa dijagnozom Aneruizma anteriorne arterije, rupture sa subaraknoidnim krvarenjem.

"Poslije teške operacije obavljene 12. aprila ove godine u UCSF, Ivan, inače dugogodišnji televizijski radnik, i dalje je u komi. Međutim, njegovo stanje je sada stabilno. Kako bi se nastavilo liječenje i njegov transport u Crnu Goru, potrebno je sakupiti 150.000 eura. Za sve ljude koji mogu da pomognu otvoren je žiro račun kod NLB banke - br. 530-0000200099532-79, na ime Ivan Đorđević", saopšteno je iz udruženja "Crnogorka".

Kako navode, u okviru večeri biće prikazan dio dokumentarno- igranog filma “Kulturni identitet Podgorice” (Podgorica prije i poslije Berlinskog kongresa) čiju montažu potpisuje Ivan Đorđević, dok će muzički veče obogatiti najpoznatiji crnogorski gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Veče su podržali i Savez izviđača Crne Gore, Izviđački odred " Stara Varoš", Asocijacija barista Crne Gore, Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija i drudi.

"Pozivaju se svi ljudi dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da vratimo Ivana gradu u kojem je rođen, kojem pripada i za čiju je kulturnu promociju uvijek davao maksimum", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: