Kotoranka želi da usvoji „Robina Huda”

"Ne bih voljela da imam problema zbog svoje želje da pomognem, tako da sam oprezna, jer ima dosta prevara"
58 pregleda 14 komentar(a)
Lopov, dijete,, Foto: Shutterstock
Lopov, dijete,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2012. 15:08h

Dan nakon objavljivanja članka o osmogodišnjaku iz Budve, koji je ukrao pa podijelio nepoznatim ljudima u Sutomoru 2.000 eura, redakciji “Vijesti” javila se Kotoranka A. M. (48) koja je izrazila želju da usvoji malog “Robina Huda”.

Osmogodišnjak je novac dijelio ljudima za koje je mislio da su siromašni, zbog čega Kotoranka tvrdi da u tome ne vidi krivično djelo, iako smatra da je vrlo problematično što je dječak i došao u poziciju da počini to djelo.

A. M. pretpostavlja da vjerovatno postoji greška u odgoju djeteta, tako da bi za njega najbolje bilo usvajanje.

“Ako je osmogodišnje dijete samo razvilo svijest da je siromašnim potreban novac i da je samo, bez uticaja drugih, učinilo ono što je napisano, onda je to za mene veoma pozitivno djelo, i valjalo bi tom djetetu omogućiti normalno i zdravo djetinstvo i odrastanje”, kazala je 48-godišnja Kotoranka.

Dodala je da je spremna da preuzme starateljstvo, “ukoliko roditelji dječaka I. P. nemaju kriminalni dosije”.

“Ne bih voljela da imam problema zbog svoje želje da pomognem, tako da sam oprezna, jer ima dosta prevara. Ukoliko je sve idealno, kao što nije nemoguće da jeste, nadam se da njegovi roditelji neće praviti problem i da će imati dobru volju i složiti se da bi usvajanje bilo dobro za njihovo dijete, ako nijesu u mogućnosti da mu pruže potrebnu pažnju”, kazala je A. M.

Dječak u Centru za socijalni rad

Ona se, rekla je, povodom mogućnosti eventualnog usvajanja juče raspitivala u Centru za socijalni rad u Podgorici i policiji u Baru.

Objasnila je da je stambeno obezbijeđena, ali da zbog mogućih problema koje bi u javnosti izazvala ova informacija, ne želi da daje više podataka o sebi.

“Nije mala svota novca u pitanju i veoma mi je čudno da je tako malo dijete uspjelo da ukrade toliko novca”, kazala je Kotoranka i dodala da će u narednim danima dobro provjeriti o čemu se radi, potencirajući da ne bi voljela da bude žrtva prevare.

“Nije mala svota novca u pitanju i veoma mi je čudno da je tako malo dijete uspjelo da ukrade toliko novca”

O osmogodišnjem dječaku, koji je odgovoran za četiri krađe u Sutomoru, koje su se dogodile u posljednja četiri dana, prema saznanjima “Vijesti”, brine Centar za socijalni rad iz Bara.

Prema ranijim informacijama, nakon što je I. P., kojeg su nazvali Robin Hud, priveden u prostorije PJ Bar, u prisustvu majke i radnika Centra za socijalni rad, priznao je da je počinio četiri krađe, a ispričao je i šta je uradio sa velikim dijelom novca koji je ukrao.

Policajci su našli samo mali, neznatan dio novca kod dječaka, kazao je ranije izvor “Vijesti” iz policije u Baru.

On je dodao da je I. P., između ostalog, kazao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: “Imate li novca?”. Nakon što je dobio negativan odgovor, dao im je više od 700 eura, rekao je izvor iz barske policije.

Dječak je, prema istim saznanjima “Vijesti”, u Sutomore došao sa očuhom i majkom. Njegov očuh se bavi građevinskim poslovima, a osmogodišnjak je trebalo da mu pomaže oko posla, kako bi stekao radne navike.

Staratelji dječaka, kako pretpostavljaju iz policije, nijesu znali da njihovo dijete ima problem sa krađama.

S obzirom na to da je maloljetnik, dječak po zakonu ne podliježe krivičnoj odgovornosti. Njegova majka, navodno, ima još troje djece iz drugih brakova.

Bonus video: