Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata donirala 87 hiljada eura za kamp Konik

Novac će biti iskorišćen za kupovinu kontejnerskih objekata za zbrinjavanje stanovnika tog naselja
5 komentar(a)
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.08.2012. 16:36h

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Podgorici uplatila je oko 87 hiljada eura na račun solidarnosti za ublažavanje posljedica i zbrinjavanje ugroženih stanovnika kampa Konik I.

Novac će, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, biti iskorišćen za kupovinu kontejnerskih objekata za zbrinjavanje stanovnika tog naselja koje je nedavno pogodio veliki požar.

Resorni mininistar, Suad Numanović, zahvalio je ambasadoru, Hafsi Abdula Mohamed Šarif Alulami na pomoći i ocijenio da su iz UAE pokazali veliko interesovanje, a upućujući donaciju Crnoj Gori, pokazali humanost kada je najpotrebnija.

“Vlada Crne Gore je zadužila resorna ministarstva, da u narednom periodu obezbijede kontejnerske objekate, koji bi služili za smještaj svih porodica, koji su ostali bez krova nad glavom nakon izbijanja požara u izbjegličkom naselju kamp Konik”, piše u saopštenju Ministarastva rada i socijalnog staranja.

Mnoge države su već uputile pomoć ugroženom stanovništvu kampa Konik, a najavljene su i nove donacije.

Iz Ministarstva su podsjetili da je otvoren račun solidarnosti za ublažavanje posljedica i zbrinjavanje ugroženih požarom u kampu Konik 550-13493-53.

“A takođe je otvoren i devizni račun za prilive iz inostranstva ME25550005220000032317) sa koga će se permanentno vršiti prenos svakog priliva na račun broj 550-13493-53”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: