Pohvaljeni radnici hercegnovskog Vodovoda

Nagrađeni su Muhamet Tairi i Muhamet Beriša, zaposleni u Radnoj jedinici za održavanje kanalizacione mreže
71 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi vodovod radnici, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi vodovod radnici, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.06.2018. 15:53h

Svjetski dan zaštite životne sredine u hercegnovskom preduzeću Vodovod i kanalizacija obilježen je uručivanjem pohvala dvojici radnika za savjestan i odgovoran rad i doprinos zaštiti životne sredine. Nagrađeni su Muhamet Tairi i Muhamet Beriša, zaposleni su u Radnoj jedinici za održavanje kanalizacione mreže.

Iz predzeća skreću pažnju i na edukativnu kampanju u njihovoj organizaciji koja promoviše društveno odgovorno ponašanje u pogledu zaštite životne sredine sa akcentom na odgovorno ponašanje prema komunalnoj infrastrukturi. Cilj kampanje, čiji je promoter Rambo Amadeus, je podizanje komunalne kulture na viši nivo, kao i globalne svijesti o značaju zaštite životne sredine.

Svjetski dan zaštite životne sredine u svijetu se obilježava svakog 5. juna od 1972 godine, jer se tog dana održala Konferencija o zaštiti životne sredine u Stokholmu. Tim povodom se svake godine širom svijeta organizuju razne ekološke aktivnosti i kampanje koje promovišu odgovoran odnos prema okruženju. Zaštita životne sredine podrazumijeva skup različitih postupaka i mjera koje sprečavaju ugrožavanje životne sredine u cilju očuvanja biološke ravnoteže.

Bonus video: