U selu kod Žabljaka već četiri dana nemaju vode

"Vijestima" je potvrđeno da u sabirnom bazenu ima dosta vode i da potrošači generalno nijesu ugroženi
115 pregleda 1 komentar(a)
Stočari, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Stočari, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.08.2012. 09:48h

Podgoričanka Lidija Boljević požalila se "Vijestima" da već četiri dana nema vode i vikendici koju posjeduje u Motičkom gaju, selu kod Žabljaka koje se nalazi u blizini skijališta Savin kuk.

"Žalila sam se direktoru Komunalnog preduzeća Radenku Raduloviću. Tvrdi da je bazen pun ali mi nemamo vode. Dali je nekome cilj da se pokupimo i odemo odavde", zapitala se Boljević.

Šef vodovoda u Komunalnom preduzeću Labud Šibalić nije negirao njene navode. "Vijestima" je potvrdio da u sabirnom bazenu ima dosta vode i da potrošači generalno nijesu ugroženi.

"Problem potrošača iz Motičkog gaja je to što voda koju pumpama usmjeravamo iz glavnog u bazen sa koga se snadbijevaju ti potrošači ide direktno u cistijerne i rezervoare koje su tamošnji potrošači sagradili ili postavili u podrumima ili dvorištima kuća.

Oni ih neprestano pune ili dopunjavaju a konfiguracija terena u tom selu je takva da potrošači čije su kuće niže imaju kakvo takvo napajanje dok oni na visočijim pozicijama imaju problema", kaže Šibalić i napominje da je neophodna kompleksna rekonstrukcija.

On je ukazao na veoma kompleksan problem vodovodne mreže u tom selu, naročito tokom turističkih sezona kada se potrošnja višestruko povećava.

"Problem traje mnogo godina. Potrošači iz tog sela snadbijevali su se iz vodovoda građenog za poddurmitorska sela i skijalište Savin kuk. Vremenom se izgradio veliki broj objekata koji su priključeni. Kapacitet tog vodovoda nije mogao zadovoljiti sve potrebe. Prije dvije godine potrošačima iz Motičkog gaja tehnički smo omogućili da koriste vodu iz glavnog gradskog vodovoda.

I tu dolazi do velikih problema jer je i tamo izgrađeno mnogo novih objekata i svi su priključeni prije nego što smo ih preuzeli. Jednostavno pumpna postrojenja nemaju kapacitet da im ispumpaju dovoljno vode.

A najveći je taj što svaka kap ide direktno u rezervoare potrošača koji nemaju osjećaja solidatnosti jedni za druge", kazao je Šibalić i dodao da su, sa aspekta legalnosti, za preduzeće problematični ti priključci jer je i većina tih objekata građena nelegalno ali su ih u preduzeću prihvatili.

Bonus video: