Podgorica: Iako je sezona sunčanja, solarijumi vrlo posjećeni

Razlog za posjetu solarijumu je i održavanje boje po povratku sa odmora
251 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 07:54h

Uprkos visokim temperaturama, jakom sunčevom zračenju i stalnim upozorenjima iz medija, Podgoričanke ipak uveliko u ljetnjim mjesecima koriste solarijum.

"Zainteresovanost je velika. Iako je sezona sunčanja, djevojke dolaze stalno. Nema razlike u odnosu na zimski period," saopšteno je “Vijestima” iz salona ljepote "Dana".

Kako kažu, najčešće dolaze mlađe djevojke, ali ima i starijih osoba koje zbog obaveza ili finansijske situacije ne mogu sebi priuštiti odlazak na more.

Razlog za posjetu solarijumu je i održavanje boje po povratku sa odmora.

Minut košta 40 centi a preporučeno vrijeme je 10 minuta. Ima i onih koji ostanu i 24 minuta, što je najduži dozvoljeni period u ovom salonu.

Predstavnica "Afrodita" kozmetike, Marija Stiplošek, koja je službeno prisutna u "Cosmetiksu", smatra da su žene danas dobro informisane o štetnosti sunčevih zraka, ali je solarijum i dalje aktuelan posebno za mlade djevojke uzrasta 15 do 20 godina.

Ona kaže da je pozitivno što sve veći broj ljudi koristi kreme sa zaštitnim faktorom ne samo tokom sezone sunčanja već i u zimskom periodu.

"Koža je naš najveći organ i moramo voditi računa o njoj. U ovom periodu posebno se preporučuje hidriranje i ishrana kože a visoki zaštitni faktor je obavezan", kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da sunčanje isušuje kožu i izaziva prerano starenje kože.

"Lijepa koža je naš najbolji adut za samopouzdanje", zaključila je Stiplošek.

U apotekama kažu da se najviše traže kreme sa zaštitnim faktorom, znatno više nego tokom zime.

Ipak, kada su u pitanju kreme za samopotamnjivanje i pilule sa beta-karotenom, koje daju bronzani ten, nema velike potražnje.

Bonus video: