Budva: Rađenović kupuje 213 kvadrata

Rađenović je od SO dobio ovlašćenje da zaključi ugovor i time se stvori urbanistička parcela za gradnju garaže, koju je po ugovoru dužna da izgradi kompanija „Trejd junik“
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2012. 11:43h

Nakon serije rasprodaje svoje imovine, Opština Budva odlučila je da kupi manju parcelu od oko 200 kvadrata i time stavi tačku na nedoumice da velika spratna garaža, u centru grada, naspram komercijalno-stambenog centra “TQ plaza”, nikada neće biti izgrađena.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović dobio je od Skupštine opštine ovlašćenje da zaključi kupoprodajni ugovor i otkupi neophodnih 213 kvadrata, i time se stvori urbanistička parcela za gradnju garaže, koju je po ugovoru dužna da izgradi kompanija „Trejd junik“.

Rađenoviću je tako omogućeno da napokon realizuje i aneks IV ugovora, koji je prije pola godine zaključio sa „Trejd junikom“, firmom koja je izgradila luksuzni centar “TQ plaza“.

Kupovinom zemlje ujedno se i stavlja tačka na ugovor o zajedničkom ulaganju Opštine i “Trejd junika”, a koji se nalazi pod lupom specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Kupovinom zemlje ujedno se i stavlja tačka na ugovor o zajedničkom ulaganju Opštine i “Trejd junika”, a koji se nalazi pod lupom specijalnog tužioca za organizovani kriminal

Naime, Opština je u posao sa “Trejd junikom” oko izgradnje “TQ plaze” ušla davanjem svog zemljišta, oslobađanjem komunalija, te organizovanjem nadzorne službe, a za uzvrat u centru trebalo da dobije 25 odsto poslovnog i garažnog prostora.

Ugovorom je bilo predviđeno da “Trejd junik”, na parceli preko puta, izgradi garažu od 10.000 kvadrata. Kako zemljište nije bilo u vlasništvu lokalne uprave u cjelosti, to je izgradnja garaže prolongirana.

Novim aneksom ugovora predviđeno je da polovina ukupnog prostora u budućem višespratnom objektu bude garaža, a druga polovina poslovni prostori, kako bi se nadoknadio manjak poslovnog prostora koji je Opština dobila u “TQ plazi”.

Opština se odrekla dijela prostora u “TQ plazi” na ime garažnog prostora u prizemlju i suterenu „TQ plaze“, što je, po ocjeni opozicije, bila šteta, pa su i cijeli posao sa “Trejd junikom”, ocijenili kao jedan od najgorih koji je lokalna uprava zaključila, jer je oštećena za više miliona eura.

Da bi formirala urbanističku parcelu dovoljnu za izgradnju garaže, Opština će od Pošte Crne Gore otkupiti 202 kvadrata i 11 kvadrata od porodice Franeta, po cijeni od 700 eura po kvadratu.

Pejović: Ostavili smo građane bez parkinga, sad im to naplaćujemo

Po mišljenju Mihaila Backovića (PzP), evidentna je potreba otkupa zemjišta i da bi se izbjegla mogućnost koruptivnih dilova

Sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić pojasnio je da je riječ o potrebi za formiranje urbanističke parcele za izgradnju gradske garaže.

Međutim, po mišljenju Mihaila Backovića iz PzP, evidentna je potreba otkupa zemjišta i da bi se izbjegla mogućnost koruptivnih dilova.

I za njegovog partijskog kolegu Stevana Džakovića poslovi aktuelne DPS - SDP vlasti su “svi isti”.

“Rade isključivo iz ličnog, partijskog interesa”, istakao je Džaković.

Po ocjeni Mijomira Pejovića iz SNP, garaža je odavno trebalo da bude završena i nije smjelo da se dogodi da se naplaćuje parking u “TQ plazi” dok se garaža ne napravi.

“Ostavili smo građane bez parking mjesta koje su imali ispred tržnog centra, sada im to naplaćujemo, a početak izgradnje ove garaže nije ni na vidiku”, istakao je Pejović.

Galerija

Bonus video: