Katić i Milović ispričali svoju verziju: Srndaća su ubili kerovi

“Preko potoka sam vidio albanske kerove kako jure srndaća i tu su ga napali. Moj sin je tada doživio strašan stres, pa je u strahu pucao u vazduh
11 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2012. 18:02h

Plavljani Branislav Katić i Velimir Milović odbacili su sumnje policije da je neko od njih usmrtio srndaća tokom lova na Čakoru, tvrdeći da su životinju, navodno, ubili "albanski kerovi".

Katić, koji radi kao lovočuvar u LO „Hridsko jezero“ Plav kazao je “Vijestima” da je grupa lovaca sekcije “Murino” išla u vanredni lov na štetočine.

“Imali smo dozvolu LO „Hridsko jezero“ iz Plava za izlazak, pa smo oko pet ujutro iz Murina krenuli ka reviru Čakora. Grupa lovaca je mimo dogovora otišla ma drugu stranu, a mi nastavili planiranom rutom, tako da smo na planini pustili kerove da tjeraju lisice. Milović je svojim džipom išao ispred nas, a sa njim je bio i njegov petnaestogodišnji sin”,tvrdi Katić.

Plav: U "ladi" u kojoj je bio lovočuvar našli ubijenog srndaća >>>

Policija je podnijela prijavu protiv Katića i Milovića zbog sumnje da su usmrtili srndaća, kojeg su otkrili u dijelu gdje se nalazi motor “lade nive”. U gepeku automobila tokom kontrole nađene su i lovačke puške, karabin i municija...

Lovac Velimir Milović naveo je da se planinskim putevima vozio u džipu i namjeravao da svrati do svoje kolibe na Jelenku.

“Na pola puta ka Jelenku, naišli su albanski kerovi, koji su sa suprtotne strane tjerali srndaća. Ja sam bio pored, a sin je bio sam u džipu. Preko potoka sam vidio kerove kako jure srndaća i tu su ga napali. Moj sin je tada doživio strašan stres, pa je u strahu od kerova uzeo pušku i gađao u vazduh, da rastjera pse. Ja sam mu pritrčao, uzeo pušku da odbranim srndaća sa namjerom da ga donesem i dostavim LO. Međutim, u toj namjeri me je prekinula granična patrola na Čakoru, koja nas je privela”, ispričao je Milović svoju verziju događaja na Čakoru.

Lovočuvar, lovci i njegov sin su privedeni u Ispostavu policije Plav, a tužilac im je odredila policijsko zadržavanje i kvalifikovala djelo zbog čega je pokrenuta krivična odgovornost protiv njih.

„Srndać je bio ranjen i ti kerovi su ga udavili, a mi smo svi članovi LO, mi ne nosimo nikakvo kriveno oružje, jer je to naše lovačko oružje sa papirima i sve je legalno bilo. Sramota je vrijeđati poštene i nevine ljude i napadati ljude bez dokaza“, zaključio je Milović, koji je ovu verziju ispričao i policiji.

Veterinarska služba utvrdiće kako je srndać usmrćen, dok će se vještačenjem u Danilovgradu utvrditi da li je i iz koje puške pucano na divljač.

Bonus video: