Murić: Mariću, recite nam kako ste dijelili pare

Murić je saopštio kako je na cijelu situaciju oko rada Fonda najbolje razjašnjenje dao upravo Marić kada je kazao “Vijestima” da će ove godine novac dati najboljima
150 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2012. 14:13h

Predsjednik Crnogorskog komiteta pravnika za zaštitu ljudskih prava Velija Murić zatražio je od prvog čovjeka Upravnog odbora Fonda za manjine Miroslava Marića da kaže kako i kome su dijeljene pare u proteklih nekoliko godina na konkursima za projekte nacionalnih manjina.

On je to indirektno zatražio od Marića, reagujući na njegove navode da će po završetku procesa pokrenutog po Murićevoj krivičnoj prijavi protiv članova Upravnog odbora Fonda zbog zloupotrebe službenog položaja “zatražiti odgovarajuću satisfakciju na sudu”.

Murić je saopštio kako je na cijelu situaciju oko rada Fonda najbolje razjašnjenje dao upravo Marić kada je kazao “Vijestima” da će ove godine novac dati najboljima.

“Da li to samo po sebi znači da tako do ove godine nije rađeno, odnosno pri takvom kazivanju ostao je dužan javnosti da objasni kako i kome je to do ove godine Upravni odbor

“Da li to samo po sebi znači da tako do ove godine nije rađeno, odnosno pri takvom kazivanju ostao je dužan javnosti da objasni kako i kome je to do ove godine Upravni odbor pare dijelio, ako je tek ove godine odlučio pare da daje najboljima”, saopštio je Murić

Prema riječima prvog čovjeka Komiteta pravnika, prijava koja je podnesena proizvela je “svojevrsno parlamentarno i drugo prepakiranje Upravnog odbora, a uz to i inicirala revizorsku kontrolu u Fondu”.

“Stoga, valjda nam ne pada na pamet da se on i ja, kroz kojekakva pravna prejudiciranja, a što svakako prijava nije, miješamo u tužilačku, a još manje da se latimo ćorava posla i da mijenjamo činjenice koje se tiču lanjske raspodjele - bruke nad brukama”, dodao je on.

Za Murića je priželjkujuća situacija da Marić krene u ostvarivanje sudske satisfakcije: “Biće to nova šansa da se ukrste činjenice, možda i 'ispeglaju' ona tri miliona i ono što su marljivi revizori našli”.

Galerija

Bonus video: