Nestašice vode u danilogradskim selima, isti problem i u glavnoj ulici

U danilovgradskom JP “Vodovod” nije bilo moguće dobiti bilo kakav odgovor jer direktor preduzeća Darko Đuričković danima ne odgovara na pozive novinara
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2012. 15:08h

Na problem sa vodosnabdijevanjem u više danilovgradskih sela i naselja ne gledaju isto mještani koji ni u danima kada se bilježe rekordne temperature nemaju kap vode, i nadležni iz JP “Vodovod”.

Skoro mjesec dana od kada su mještani sela Luke, nadomak Danilovgrada, javno apelovali da se riješi višedecenijski problem sa nestašicom vode koji imaju, nije bilo dovoljno da im se neko obrati i ponudi rješenje.

Miodrag Filipović jedan od mještana Luka juče je “Vijestima” kazao da njihov problem nije izazvao ni interesovanje nadležnih niti bilo kakvu reakciju.

“Ovdje i dalje nema vode, a niko iz 'Vodovoda' nije dolazio niti nas kontaktirao”, kazao je on.

“Vode ima samo povremeno na prizemlju, na spratu nema ni kap, ne možemo se okupati, uključiti mašinu, ništa od toga”, rekli su stanari u jednoj od kuća u glavnoj ulici

Mještani tog martinićkog sela ranije su kazali da su ogorčeni zbog odnosa koji nadležni u Opštini Danilovgrad imaju prema njihovom problemu.

Luke su smještene na kilometar udaljenosti od dva vodoizvorišta, a selo ima i vodovod koji su oni sami postavljali, no i pored toga cijevi su decenijama prazne. Na zahtjeve koje uporno šalju “Vodovodu” i Opštini Danilovgrad, tvrde, niko ne odgovara, uprkos tome što njihov problem traje već 50 godina.

U Lukama ima 47 domaćinstava, oko 20 male djece, ali i nekoliko starijih nepokretnih osoba. Svi imaju isti problem sa vodosnabdijevanjem. Nekoliko domaćinstava iskopalo je bunare i napravilo bistijerne, pa ostali vodu uzimaju od njih.

Osim mještana Luka koji uprkos praznim ciljevima redovno plaćaju račune, problem imaju i mještani Novog Sela, Bandića, Lazina, nekoliko danilovgradskih naselja, ali i užeg dijela grada.

Nekoliko mještana Novog Sela je prije nekoliko dana kazalo da JP “Vodovod” ne čini ništa kako bi se to riješilo.

Zamjenik predsjednika MZ Bandići dr Vlado Pavićević kazao je da je stanje sa vodosnadbijevanjem u tom dijelu nejasno.

“Na području Bandića dva sela, od pet, imaju problem sa vodom. Još 2003. godine napravljen je projekat za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda, ali punih devet godina od tada ništa se nije uradilo.

Mi smo riješili imovinsko-pravne odnose, pokrenuli aktivnosti, a višegodišnjim investicionim planom opštine Danilovgrad predviđeno je da se u taj projekat investira više od 200.000 eura. Istrajaćemo u tome da se izgradi novi krak vodovoda i rekonstruiše postojeći”, kazao je on.

Mještani danilogradskih sela su ogorčeni zbog odnosa koji nadležni u Opštini Danilovgrad imaju prema njihovom problemu

Momčilo Sekulić iz Bandića, koji je prošle godine revoltiran zbog problema sa vodom posjekao vinograd, kazao je da je ove godine situacija donekle bolja.

“Vode ima glavnim vodom, ali u sporednim cijevima nema. Vode nama u omanskom dijelu, kao ni u Dolovima. Mijenjali su neki pumpu, nešto rade, ali je to sve dotrajalo”, kazao je on.

Nemaju samo mještani danilovgradskih sela problema sa vodom, ovih dana nestašica je i u glavnoj gradskoj ulici.

“Vode ima samo povremeno na prizemlju, na spratu nema ni kap, ne možemo se okupati, uključiti mašinu, ništa od toga”, rekli su stanari u jednoj od kuća u glavnoj ulici.

U danilovgradskom JP “Vodovod” nije bilo moguće dobiti odgovor na pitanja o problemima sa vodosnabdijevanjem u nekoliko danilovgradskih naselja, jer direktor tog preduzeća Darko Đuričković danima ne odgovara na poziv novinara.

Osim mještana Luka problem imaju i mještani Novog Sela, Bandića, Lazina, nekoliko danilovgradskih naselja, ali i užeg dijela grada.

Galerija

Bonus video: