Buster: Mine kod nas, ali ne na Trubjeli

Pozivamo novinara 'Vijesti', koji je objavio ovakvu tendecioznu neistinu, da posjeti naše preduzeće i sam se uvjeri u neistinitost onoga što je napisao
60 pregleda 3 komentar(a)
granate Zeta, Foto: Savo Prelević
granate Zeta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2012. 15:13h

Predstavnici kompanije “Buster” saopštili su juče da je dio granata izvađenih iz Zete završio kod njih, ali ne na Trubjeli, kako su to objavile “Vijesti”.

Reagovanje “Bustera” objavljujemo u cjelini: “Iznenađeni smo pisanjem dnevnog lista 'Vijesti' da su preuzete neeksplodirane minobacačke mine iz korita rijeke Zete uskladištene u vojnoj kasarni “Trubjela”. Obavještavamo Vas da kasarna “Trubjela” nije naša i da nije uslovna, niti predviđena za te namjene.

Preuzeta sredstva su uskladištena u za to namjenjenom skladištu u vlasništvu preduzeća 'Booster'. Skladište je ukopano i izgrađeno po svim evropskim standardima i registrovano za skladištenje 20 tona eksplozivne materije. Napominjemo da u preuzetim minama, bruto težine cca 2 tone, ima samo cca 150-200 kg čistog eksploziva.

Nije prvi put da 'Vijesti' objavljuju potpuno neprovjerene informacije koje se odnose na naše preduzeće, a poražavajuće je da smo ovaj posao odradili potpuno volonterski u cilju otklanjanja ogromnog rizika za nastajanje nesagledivih posljedica po bezbjednost stanovništva u tom kraju, a da te iste novine svu javnost dezimformiše na ovako grub i neprofesionalan način.

Iz tog razloga, pozivamo novinara 'Vijesti', koji je objavio ovakvu tendecioznu neistinu, da posjeti naše preduzeće i sam se uvjeri u neistinitost onoga što je napisao.

Moramo konstatovati da je poražavajuća činjenica kako se od, u principu, afirmativnih i društveno korisnih akcija i uspješno rješenih problema, stvaraju ovakve nepostojeće 'afere' i bezrazložno nanosi šteta svim učesnicima u ovom rizičnom poslu”, piše u reagovanju “Bustera”.

Bonus video: