Kaluđerović o Mugoši: Dovoljna kazna što je vraćen kući

Miljan Mugoša je nedavno presudom Osnovnog suda u Podgorici osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci, zbog nanošenja teške tjelesne povrede uredniku “Vijesti”
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2012. 17:27h

Ministar vanjskih poslova Nebojša Kaluđerović izbjegao je da odgovori da li je Miljan Mugoša dostojan da bude u crnogorskoj diplomatiji, nakon osuđujuće presude zbog nanošenja teške tjelesne povrede uredniku “Vijesti” Mihailu Jovoviću u avgustu 2009.

Kazao je da su povlačenjem Mugoše iz ambasade u Vašingtonu jasno saopštili svoj stav prema incidentu, u kojem je, sa ocem, gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom napao ekipu “Vijesti” u avgustu 2009.

“Miljan Mugoša zasnovao je radni odnos u Ministarstvu 28. novembra 2005. godine na neodređeno vrijeme. Shodno tome njegova prava i obaveze regulisana su Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i ostalim aktima koji regulišu ovu oblast.

Kao što je javnost upoznata, zbog incidenta sa ekipom 'Vijesti', u avgustu 2009. godine, Ministarstvo je izreklo mjeru prijevremenog povratka Miljana Mugoše iz ambasade u Vašingtonu u zemlju i time jasno iskazalo svoj stav prema ovom događaju”, saopšteno je “Vijestima” iz Kaluđerovićevog kabineta.

Ministarstvo, piše u odgovoru iz tog ministarstva, ne želi da komentariše nepravosnažne sudske presude”.

Miljan Mugoša je nedavno presudom Osnovnog suda u Podgorici osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci, zbog nanošenja teške tjelesne povrede uredniku “Vijesti” Mihailu Jovoviću, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do šest godina.

Sudija Osnovnog suda Nada Rabrenović, pozivajući se na olakšavajuće okolnosti na strani Mugoše, izrekla je uslovnu kaznu od šest mjeseci na dvije godine.

Mugoše su napale ekipu “Vijesti” nakon što je fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil

Istom presudom oslobodila je Jovovića optužbe da je u incidentu nanio laku tjelesnu povredu vozaču gradonačelnika Podgorice Draganu Radonjiću.

Mugoše su napale ekipu “Vijesti” nakon što je fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil gradonačelnika Podgorice.

Glavni akter incidenta Miomir Mugoša prekršajno je kažnjen sa 400 eura, jer je tužilaštvno našlo da nema krivične odgovornosti. Mlađi Mugoša zakonski i dalje može da napreduje u diplomatiji, jer bi samo efektivna kazna zatvora od šest mjeseci dovela do otkaza.

Galerija

Bonus video: