Prijestonica osudila skrnavljenje zastave na spomeniku u Bajicama

Riječ je, o gestu nepoštovanja, ne samo prema državi, već i prema žrtvama odnosno učesnicima događaja u čiju slavu je spomenik u Bajicama i podignuta
6 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2012. 12:14h

Prijestonica Cetinje osudila je slučaj skrnavljenja državne zastave i jarbola na spomeniku Božićnim ustanicima u Bajicama.

"Riječ je, prije svega, o vandalskom postupku i gestu nepoštovanja, ne samo prema državi Crnoj Gori, već i prema žrtvama odnosno učesnicima događaja u čiju slavu je spomenik u Bajicama i podignut. U uvjerenju da će počinioci ovog neprimjerenog čina biti privedeni pravdi, izražavamo nadu da u budućnosti nećemo svjedočiti sličnim incidentima u našem gradu", navodi se u regovanju kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića.

Nepoznati počinioci pocijepali su između srijede i četvrtka crnogorsku zastavu sa spomenika Božićnim ustanicima u Bajicama kod Cetinja, i oštetili donji dio jarbola.

Uviđaj je na licu mjesta uradila kriminalistička policija, ali još uvijek nema zvaničnih podataka o počiniocima. Spomenik Božićnim ustanicima, inače je otvoren 2009.

Bonus video: