Vlada Kosova i dalje ćuti, na Konik stigli i topli obroci

U saopštenju operativnog tima navodi se da se u Kampu Konik jutros sastala Radna grupa zadužena za iznalaženje rješenja za nabavku kontejnera
7 komentar(a)
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2012. 20:04h

Vlada Kosova ni danas se nije oglasila povodom velikog požara koji je nedavno zahvatio izbjegličko naselje na Koniku, nakon kojeg je gotovo osam stotina ljudi ostali bez krova nad glavom, dok Operativni krizni tim intenzivno radi na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

To je za “Vijesti” kazao predsjednik tog tijela Željko Šofranac, dodajući da od 150 porodica, izbjeglih sa Kosova, dobijaju i tople obroke, donaciju NVO Help, uz podršku Ambasade Njemačke u Crnoj Gori.

Tim povodom, kako je kazao, Kamp je posjetio i Klaus Mok, koji se nalazi na čelu Help-a u Crnoj Gori: “Ukupno je podijeljeno 680 obroka, po unaprijed pripremljenim spiskovima. Crveni krst je pružio logističu podršku u distribuciji hrane”.

U saopštenju operativnog tima navodi se da se u Kampu Konik jutros sastala Radna grupa zadužena za iznalaženje rješenja za nabavku kontejnera.

“Članovi grupe su razmatrali prikupljene ponude i intenzivno rade na kreiranju konkretne ponude za nabavku kontejnera, koje će uputiti Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Ministarstvu finansija”, piše u saopštenju.

Operativni tim je, kako piše, posjetio i šef UNDP-a za Crnu Goru Rastislav Vrbenski, kao i ombudsman Šućko Baković, kako bi se na terenu upoznao sa situacijom.

“Zamjenik ministra zdravlja Mensur Grbović i direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić obavezali su se da će zajedno raditi na unaprjeđenju nivoa zdravstvene zaštite i higijenskih uslova”, navodi se u saopštenju.

U njemu se navodi i da je tim ljekara Doma zdravlja u ambulanti u Kampu pregledao 20 osoba, dok je sedam preveženo do Doma zdravlja u Kampu Konik, zbog dobijanja kvalitetnije zdravstvene zaštite.

Iz Operativnog kriznog štaba saopšteno je i da se, kako se situacija u Kampu stabilizovala u zadovoljavajućoj mjeri, u narednim danima neće sastajati po dosadašnjoj dinamici: “Tim će koordinirano nastaviti da obezbjeđuje podršku realizaciji aktivnosti planiranih za naredni period”.

Bonus video: