Putnici Montenegro erlajnsa 5 sati čekali da im neko objasni kašnjenje

"Uz izvinjenje putnicima suočenim sa kašnjenjem, napominjemo da kompanija nije mogla da utiče na meteo uslove"
166 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2012. 16:06h

Grupa građana koja je u nedjelju veče avionom Montenegroairlinesa trebala doletjeti iz Beograda u Podgoricu obratila se juče redakciji “Vijesti” sa tvrdnjom da je let kasnio pet sati, a da za to vrijeme niko iz kompanije čije usluge koriste “nije našao za shodno” da im da bilo kakvo objašnjenje.

Građani, čija su imena poznata redakciji, tvrde da su avionske karte čekirali na vrijeme i prošli u gate i da ih je oko 19:30 sati policajac istjerao u hodnik, uz obrazloženje da se ne zna kada će avion poletjeti.

“Samo nam je rekao izađite van, to jest u hodnik. Nakon toga svi mi, majke sa djecom, stariji ljudi, proveli smo pet sati na mrežastim sjedištima, a da se niko iz Montenegroairlinesa nije udostojio da obrazloži kašnjenje ili pita da li nekome od nas nešto treba. Za to vrijeme radnici Aerodroma Nikola Tesla ljubazno su pokušavali da nam objasne da ni oni ne znaju zašto kasni let”, ispričala je “Vijestima” jedna putnica.

Ona tvrdi da su nekoliko puta “na displeju izlaza A4” čitali obavještenja da let kasni.

"Da sve bude kao u zemlji čuda, avion je sve vrijeme bio na pisti, ali nisu htjeli da ga pokrenu"

“Izuzev istog objašnjenja na displeju nakon nekog vremena obratili su nam se ponovo radnici Aerodroma Nikola Tesla i rekli nam da avion sa kojim smo trebali odletjeti iz Beograda nije mogao sletjeti na beogradski aerodrom zbog nevremena. Da sve bude kao u zemlji čuda, avion je sve vrijeme bio na pisti, ali nisu htjeli da ga pokrenu, nezvanično, zbog toga što je njihovo osoblje kasnilo”, pojasnila je sagovornica “Vijesti”.

"Od nas “zadovoljne” putnike"

Druga putnica kazala je da su poletjeli u 00:25 iz Beograda i da su se stjuart i stjuardesa koji su bili u avionu trudlili svojom ljubaznošću ublažiti višečasovno kašnjenje.

Građani su, kazali su oni “Vijestima” , ogorčeni zbog neprofesionalnog odnosa službenika kompanije Montenegroairlines.

“Ovako prave od nas “zadovoljne” putnike i smiruju nas. Možda se nekome stvarno žurilo, a oni su nas bez objašnjenja primorali da sjedimo pet sati na aerodromu”, kazala je ona “Vijestima”.

"Kompanija nije mogla da utiče na meteo uslove"

Iz kompanije Montenegroairlines sinoć je umjesto konkretnih odgovora na pitanja “Vijesti” stiglo saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

“Usljed nepovoljne meteo situacije, koja se sinoć zadesila na prostoru beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” i nemogućnosti da sleti avion iz Podgorice, došlo je do kašnjenja večernjeg leta iz Beograda za Podgoricu, u trajanju od 4 sata i 56 min. Avion koji je iz Podgorice poletio za Beograd, umjesto na beogradski aerodrom, sletio je na alternativni aerodrom - Konstantin Veliki u Nišu. Kako je nevrijeme kasnije prešlo na niški region, avion sa posadom naše kompanije je bio prinuđen da tamo sačeka dalji razvoj meteo situacije.

Putnicima iz Niša je obezbijeđen zemaljski transfer za Beograd, dok su putnici iz Beograda stigli u Podgoricu sa zakašnjenjem više od 4 sata, nakon što se okončala procedura zamjene vazduhoplova, formiranja dodatnih posada i drugih složenih operativnih radnji. Uz izvinjenje putnicima suočenim sa kašnjenjem, napominjemo da kompanija nije mogla da utiče na meteo uslove”, navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol te kompanije Nenad Marković.

Galerija

Bonus video: