Čitavo Beranselo bilo ispred Opštine, najavili nove blokade

Policija je privela sve građane koji su blokirali put među kojima ima i djece
120 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 21:28h

Policija je noćas „uhapsila“ Beranselo i razbila četvrtu blokadu divljeg smetlišta na Vasovim vodama koja je trajala od dvadesetog jula.

Policijska akcija počela je nenajavljeno oko dvadeset sati, a na barikadama na ulazu u selo okupilo se više stotina mještana, uključujući žene i djecu.

Poslije podužeg neuspjelog ubjeđivanja, policija je u mučnim scenama počela da privodi mještane Beransela u stanicu udaljenu nekoliko kilometara.

Kada je ponestalo automobila, mještani su se po savjetu Koorinacionog odbora MZ sami zaputili prema zgradi policije u pratnji jednog policijskog kombija.

Policijska akcija deblokade deponije završena je oko devet i trideset, a pred policijom je skoro čitavo Beranselo.

Okupljeni mještani ovog prigradskog naselja skandiraju pogrdne povike na račun predsjednika Opštine Vuke Golubovića i njegove supruge Milijane Vučeljić, direktorice Komunalnog preduzeća.

„Hapsite lopove, a ne nas“ – uzvikivali su građani Beransela pred zgradom policije, da bi onda pošli ispred zgrade Opštine gdje su skandirali "Vuka lopove" i "lopovi". N

Oni su najavili i novu blokadu za sjutra, a razišli su se i krenuli ka Beranselu oko 23 časa.

Ranije danas, predstavnici Mjesne zajednice Beranselo su podnijeli krivične prijave protiv odgovornih lica na nivou lokalne uprave i državnih institucija i ministarstava, zbog niza krivičnih djela iz oblasti ugrožavanja životne sredine, zdravlja ljudi i divlje gradnje na privremenom gradskom smetlištu na Vasovim vodama.

Beranselci su prijave podnijeli nakon što nijesu uspjeli pregovori sa opštinskim vlastima, koje su ostale pri stavu da i dalje odlažu smeće na Vasovim vodama i da na toj lokaciji grade regionalnu deponiju.

Galerija

Bonus video: