Izbacio goste iz restorana: Srbi ne mogu da jedu kod mene

Prilikom prvog telefonskog poziva novinara “Vijesti”, Kadija je kazao: “To se desilo zato što mi je bilo milo”
503 pregleda 470 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 10:02h

Vlasnik Etno sela “Kadmi” na Njegušima Milo Kadija u subotu veče oko 19.30 časova izbacio je iz svog restorana Veselinku Rajković, njeno petoro maloljetne djece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, eparhije Srpske pravoslavne crkve.

Veselinka Rajković je sa djecom i vjerskom učiteljicom svoje djece u subotu krenula na more, ali i da bi posjetili manastir na Prevlaci.

“Nakon napornog i lijepog dana odlučili smo da se vratimo preko Njeguša, jer su djeca bila radoznala i htjela su da posjete Etno selo, koje su ranije često gledala samo na televiziji”, počela je priču Rajkovićeva.

Ušli su svi zajedno u restoran “Kadmi”.

“Djeca su bila gladna i umorna od puta. Zatekli smo kuvaricu, koju smo pitali služe li kačamak, rekla je služe ali mora da se sačeka malo duže dok se pripremi. Bila je prijatna prema nama, međutim, u tom trenutku je iza nas ušao neki tada nepoznat čovjek i rekao je: 'Za vas ovdje nema obroka'”, kazala je Rajkovićeva. Ona dodaje da je pomislila da se neko našalio s njima.

“Okrenuli smo se da vidimo da li se to neko našalio, kada smo ugledali čovjeka koji je bio potpuno ozbiljan i gledao je u vjersku učiteljicu moje djece, koja je bila u crkvenoj odori. Upitao je vjeroučiteljicu, kao da je znao odgovor: ’Vi radite za srpsku crkvu?’, na šta mu je kratko odgovorila: ’Radim”, nastavila je da priča “Vijestima” Rajkovićeva, koja je dodala da je čovjek nakon odgovora monahinje ponovio: “Za vas ođe nema hrane, ođe je sve crnogorsko”.

Kadija: Crnogorski sam nacionalista

“Vijesti” su juče kontaktirale Mila Kadiju, vlasnika Etno sela “Kadmi” koji je potvrdio da je izbacio iz svog restorana monahinju i majku sa petoro djece.

Prilikom prvog telefonskog poziva novinara “Vijesti”, Kadija je kazao: “To se desilo zato što mi je bilo milo”. Razgovor je kratko trajao i uz psovku, Kadija je spustio slušalicu. Nakon nekih pet minuta nazvao je novinara “Vijesti” i rekao: “Napiši da sam crnogorski nacionalista”, i da “Srbi ne mogu da jedu kod mene”.

Uputio je i niz pogrdnih naziva za kaluđere i monahinje Srpske pravoslavne crkve.

Galerija

Bonus video: