Apoteke Galenike se otvaraju krajem avgusta

Spor sa Fondom je nastao zbog prekoračenja ugovora u toku prošle godine, pa je umjesto dva miliona, Galenika izdala građanima ljekove za 3,6 miliona eura
3 komentar(a)
Galenika, recept, Foto: Zoran Đurić
Galenika, recept, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.07.2012. 18:54h

Apoteke Galenike, koje su zatvorene krajem marta, mogle bi ponovo biti otvorene do kraja avgusta, najavio je novi izvršni direktor te firme Miodrag Ivanović.

On je kazao da očekuje da će krajem ove ili početkom naredne sedmice potpisati ugovor o saradnji sa Fondom za zdravstveno osiguranje, prema kojem će se u 14 apoteka Galenike izdavati ljekovi na recept.

Spor sa Fondom je nastao zbog prekoračenja ugovora u toku prošle godine, pa je umjesto dva miliona, Galenika izdala građanima ljekove za 3,6 miliona eura.

Iz Fonda su više puta naglasili da bi oprost duga bio kršenje Zakona o budžetu, međutim nadležni se već mjesecima sastaju kako bi pronašli rješenje prihvatljivo za obje strane.

”Pregovaraju sa Fondom za zdravstveno osiguranje i Ministarstvom zdravlja kako bi Vladi uputili zajednički predlog o nastavku saradnje i otvaranju apoteka”, kazao je Ivanović.

Ivanović je nedavno izabran za čelnika te kompanije, nakon što je Marko Ljušić napustio tu funkciju.

Bonus video: