SAJ-ovci dobrovoljno dali krv

„Naša jedinica nastoji da bude i na ovaj način u službi građana, bilo naše države ili turista koji borave u njoj"
134 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 13:18h

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, njih 35-oro, odazvalo se akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi Kliničkog centra.

Komandant jedinice Mladen Marković, koji je, donirajući krv, svojim primjerom prvi pokazao humanost istakao je da „svi pripadnici antiterorističke jedinice barem jednom godišnje doniraju krv, čime se mogu svrstati u kategoriju dobrovoljnih davalaca krvi“.

„Naša jedinica nastoji da bude i na ovaj način u službi građana, bilo naše države ili turista koji borave u njoj. Građani u Crnoj Gori trebalo bi da se osjećaju bezbjedno, jer se oformljeni Operativni štab za praćenje turističke sezone bavi bezbjedonosnim pitanjima kako u pogledu kriminaliteta, tako i javnog reda i mira, te saobraćaja“, kazao je Marković.

Značajno za održavanje zaliha

Transfuziolog Zavoda dr Nela Eraković se zahvalila na inicijativi antiterorističke jedinice, koja je akciju organizovala u periodu kada su one najneophodnije.

„Akcije podržane u ovako velikom broju od neprocijenjivog su značaja za kontinuirano održavanje zaliha sigurne krvi, posebno u ljetnjim mjesecima kada su potrebe Zavoda povećane, a rezerve nešto smanjenje. S obzirom da smo turistička država, povećava se broj građana, ali nažalost i saobraćajnih i drugih nesreća“, kazala je dr Eraković.

Ona je najavila da je u planu, u dogovoru sa Upravom policije, od septembra organizovanje brojnih akcija u čitavoj državi.

„Već za utorak planirana je sljedeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj se očekuje učešće oko 20 zaposlenih u CKB banci“, najavila je dr Eraković.

Galerija

Bonus video: