Vlada obezbjeđuje 150 kontejnera za smještaj u kampu Konik

Njemačka će pomoći sa 50 hiljada eura stanovništvo koje je ostalo bez svojih domova u požaru koji je u utorak pogodio Konik
50 pregleda 0 komentar(a)
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Požar Konik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2012. 18:11h

Zaključkom Vlade planirano je da se obezbijedi 150 kontejnera, kao srednjeročno rješenje za smještaj stanovnika. U saradnji sa Crvenim krstom, Glavnim gradom i UNHCR-om obezbijediće se ishrana za ugrožena lica, uključujući topli obrok, za određeno vrijeme, shodno podacima kojima raspolaže Operativni štab.

Ministarstvo zdravlja zaduženo je da obezbijedi potpunu zdravstvenu zaštitu, i u saradnji sa Fondom zdravstva omogući izdavanje recepata do nabavke identifikacionih dokumenata. Takođe, resorna ministarstva su zadužena da u saradnji sa UNHCR-om obezbijede ponovno pribavljanje ličnih dokumenata koja su uništena u požaru.

Neće šatore, hoće stanove >>>

Ministarstvo finansija će otvoriti poseban račun za uplatu donatorskih sredstava, a na sjednici je odlučeno i da svi članovi Vlade izdvoje 10 odsto od svojih avgustovskih zarada za pomoć ugroženim stanovnicima, dok će Ministarstvo za manjinska prava za potrebe ishrane uplatiti 20.000 eura.

Njemačka pomaže sa 50 hiljada eura

Njemačka će pomoći sa 50 hiljada eura stanovništvo koje je ostalo bez svojih domova u požaru koji je u utorak pogodio Konik.

Njemačka, kako je saopšteno iz Ambasade te države u Podgorici, žali zbog požara u romskom kampu Konik I u kome je Najmanje 800 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

"Njemačka je spremna da podrži mjere hitne humanitarne pomoći pogođenom stanovništvu sa 50 hiljada EUR u cilju obezbjeđenja neophodne hrane", kaže se u saopštenju Ambasade.

Navodi se da će taj projekat Ambasade ubrzo biti realizovan u saradnji sa nevladinom organizacijom HELP i u dogovoru sa Kriznim štabom Crne Gore.

Bonus video: