Budva: Fekalije plivale , dok su terase lokala bile pune

Kanal koji je ispunjen vodom, sastavni je dio i primorskog ambijenta restorana koji se nalaze na donjem šetalištu tik uz more
90 pregleda 16 komentar(a)
Fekalije Budva, Foto: Vuk Lajović
Fekalije Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.07.2012. 13:27h

Oštar neprijatan miris i fekalije koje plivaju kanalom, te se nesmetano ulivaju u more, slika je koja je sinoć dočekala brojne goste na terasi popularnog restoran “Jadran kod Krsta” nedaleko od Staroga grada.

Incident se dogodio kada je došlo do prelivanja fekalija iz kanalizacionog sistema u kanal, kojim se atmosferske vode Iibujični potoci nakon obilnih padavina ulivaju u more, nedaleko od gradske marine.

Kanal koji je ispunjen vodom, sastavni je dio i primorskog ambijenta restorana koji se nalaze na donjem šetalištu tik uz more.

Ugostitelji koji su omdah prijavili cijeli slučaj, navode da nije prvi put da za vrijeme sezone dolazi do takvih incidenata, a najgore je to što se dešava upravo u večernjim satima kada je šetalište puno a terase restorana pune gostiju.

Komunalna policija, kako je “Vijestima” potvrđeno, nakon poziva izašla je na lice mjesta i konstatovala zapisnički da je došlo do prelivanja fekalija iz mreže na četiri mjesta.

Da je došlo do prelivanja kanalizacija potrvrdili su i u gradskom Vodovodu.

“U ranim jutranjim satima, u noći između srijede na četvrtak, došlo je do zastoja u radu crpnih postrojenja za fekalnu kanalizaciju na lokaciji Pošta u Budvi, što je prouzrokovalo preliv a zatim i izlivanje manjih kolicina fekalnih voda u kanalu u neposrednoj blizini Starog grada”, naveli su iz gradskog Vodovoda.

Oni su istakli da su odmah upućene ekipe na teren kako bi otklonili kvar.

“Dežurne ekipe JP VODOVOD Budva su hitnom reakcijom opravile kvar i do 10 časova ujutru uspjele da saniraju nastalu štetu. Nakon toga primjenjena je neophodna mjera dezinfekcije i čišćenje kanala, koja je još u toku”, naveli su u Vodovodu.

Bonus video: