Nikšić: Biciklisti se provozali makadamskim putem iznad Krupca, kroz stari tunel, obišli Slano jezero

Prema riječima Ane Petrović Njegoš, iz "Peruna" biciklijada se organizuje u sklupu projekta "Biciklima po zaboravljenim stazama putevima starog Ćira"
238 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2018. 11:21h

Oko stotinu biciklista iz Nikšića, Podgorice, Žabljaka i Trebinja, i dvoje iz Poljske, učestvovalo je na biciklijadi u Nikšiću, koju je organizovao biciklistički klub "Perun", povodom 3.juna, Međunarodnog dana bicklista.

Biciklisti su imali priliku da prođu stazu dugu 37 kilometara, da se provozaju makadamskim putem iznad jezera Krupac, kroz stari željeznički tunel u Kusidama, obiđu Slano jezero.

Prema riječima Ane Petrović Njegoš, iz "Peruna" biciklijada se organizuje u sklupu projekta "Biciklima po zaboravljenim stazama putevima starog Ćira".

"Projektom je obuhvaćeno štampanje i izrada flajera sa mapom biciklističke rute dužine 37 kilometara sa opisom pomenute dionice. Pored mape flajer informiše o atraktivnostima na pomenutoj stazi i doprinosi boljojturističkoj ponudi Nikšića", kazala je Petrović.

Prema njenim riječima biciklijade u svijetu imaju za cilj da okupe što više biciklista različite starosne dobi na jednom mjestu kako bi poslali snažnu poruku da je dvotčkaš ne samo ekološko prevozno sredstvo već i ekonomičan vid prevoza koji ne zagađuje životnu sredinu.

Galerija

Bonus video: