Mještani dijela Donje Gorice ljuti, bili bez struje 24 časa

Građani su ogorčeni i smatraju da su nadležni morali mnogo prije da otklone kvar
329 pregleda 4 komentar(a)
Donja Gorica, Foto: Vesko Belojević
Donja Gorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.06.2018. 08:55h

Mještani dijela Donje Gorice dobili su struju juče dva sata poslije ponoći, odnosno 24 časa nakon kvara, jer vlasnik imanja gdje se to desilo nije dozvolio radnicima da saniraju oštećenje.

Građani iz toga podgoričkog naselja su zbog toga ogorčeni i smatraju da su nadležni morali mnogo prije da otklone kvar.

Kvar je nastao, kako su saopštili iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) preksinoć tri sata poslije ponoći.

Zbog kvara su bez struje bili i potrošači iz Donjih i Gornjih Kokota, Lekića i Grbavaca, ali su oni dobili struju 12 časova nakon nestanka, jer im je, kako je objašnjeno omogućeno alternativno napajanje.

Iz te kompanije, međutim tvrde da je bez napajanja bilo samo oko 200 korisnika koji se snabdjevaju sa trafo-stanice Vojno dobro i Golužba.

“Trafo-stanice su bez napajanja električnom energijom bile jer je kabal koji ih napaja sa dalekovoda Donji Kokoti bio u kvaru. Kabal na kojem postoji problem, nalazi se na privatnom posjedu, a vlasnik ne dozvoljava da se uđe na posjed kako bi otklonili kvar”, pojasnili su iz CEDIS-a.

Mještanin Donje Gorice naveo je da je policija u petak poslije 15 i 30 časova došla u naselje, kako bi omogućili radnicima da otklone kvar, ali da nadležni nijesu bili donijeli nalog, zbog čega se dugo čekalo na popravku.

U Podgorici se dešavalo i ranije da potrošači budu bez struje i nekoliko dana, jer vlasnici imanja na kojima su stubovi za struju ili neki drugi energetski objekat, nijesu dozvoljavali radnicima da poprave kvar.

Bonus video: