Mugoša blokirao račun RTCG, Vojvodić: On nad nama trenira strogoću

"Nadamo će da će institucije države Crne Gore zaštititi svoju imovinu i pravo građana da budu obaviješteni i informisani"
21 komentar(a)
Savjet RTCG, Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Savjet RTCG, Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2012. 08:08h

Centralna banka Crne Gore obavijestila je juče Radio-televiziju Crne Gore da je Glavni grad blokirao njen žiro-račun zbog nepodnošenja poreske prijave za porez na imovinu, objavila je Televizija Crne Gore u svom Drugom dnevniku.

Tim povodom sinoć je reagovao i generalni direktor RTCG Rade Vojvodić koji je optužio gradonačelnika Miomira Mugošu za zloupotrebu pozicije na kojoj se nalazi, i kazao da Mugoša na RTCG “trenira strogoću”

“Kao što je javnosti poznato, Javni servis je preko ovlašćenih advokata podnio zahtjev za povraćaj sredstava koje je Glavni grad pribavio uzurpacijom naše imovine, nakon što je dvije i po godine nezakonito naplaćivao naš parking. Tražili smo i privremenu mjeru da Glavni grad oslobodi parking čiji je vlasnik Javni servis. Kako je upravo zbog zloupotrebe Glavnog grada još nemoguće utvrditi šta sve spada u našu imovinu, nijesmo mogli ni podnijeti poresku prijavu. Od Glavnog grada nijesmo dobili niti jedan dokument na osnovu kojeg je blokiran naš račun.

Javni servis će istrajati u odbrani svoje imovine bez obzira na to što gradonačelnik pokušava da na nama trenira strogoću. Nadamo će da će institucije države Crne Gore zaštititi svoju imovinu i pravo građana da budu obaviješteni i informisani”, kaže se u Vojvodićevom saopštenju koje je pročitano u Drugom dnevniku RTCG.

Bonus video: