Međunarodna biciklistička trka "Trofej Kuči 2018": Serpentinama na Njeguše, preko Cetinja do Podgorice

Osnovni cilj, kako je istaknuto, ove međunarodne manifestacije je promocija sporta, prije svega biciklizma, zatim zdravog načina života i međunarodna afirmacija Crne Gore, kao turističke i sportske destinacije
60 pregleda 2 komentar(a)
Biciklisti, Foto: Arhiva
Biciklisti, Foto: Arhiva
Ažurirano: 03.06.2018. 07:12h

Međunarodna etapna drumska biciklistička trka “Trofej Kuči 2018”, druga po redu, počela je juče, a učestvuje preko stotinu takmičara.

Trka je startovala iz Sutorine, kod Herceg Novog, odakle su biciklisti vozili obalom Bokokotorskog zaliva, zatim se serpentinama popeli na Njeguše, pa preko Cetinja stigli do Barutane u Podgorici, gdje je juče završena prva etapa.

Nastavak će biti danas, kada će takmičari voziti iz Podgorice preko Spuža, Danilovgrada, Glave Zete i Bogetića, pa ponovo kroz Danilovgrad i Podgoricu, do Kuča, sa ciljem na Ublima. Ukupna dužina rute, koju će preći biciklisti, je 230 kilometara.

Kako su najavili organizatori ceremonijalni start druge etape održaće se danas na Trgu nezavisnosti sa početkom u 10 sati, potom će karavan biciklista, u zatvorenoj vožnji, proći gradskim ulicama, pored hotela “Hilton”, preko mosta Braće Zlatičanin, Sahat kule i skrenuti desno kod Trgovinske škole, preko Union bridža, a zvaničan start biće kod “Palade”.

Dolazak prvoplasiranih takmičara na cilj u Kučima očekuje se oko 13 sati, a svečano proglašenje najboljih planirano je u 14 sati na Ublima.

Osnovni cilj, kako je istaknuto, ove međunarodne manifestacije je promocija sporta, prije svega biciklizma, zatim zdravog načina života i međunarodna afirmacija Crne Gore, kao turističke i sportske destinacije.

Trku organizuje Fond za razvoj Kuča “Marko Miljanov”, biciklistički klub “Džada”, a pokrovitelj manifestacije je Glavni grad.

Bonus video: