Garaža u Rafailovićima građena bez tendera?

"Ukoliko ne dobijem odogovore, smatraću da nije sve odrđeno po zakonu", kazao je Glendža
368 pregleda 0 komentar(a)
garaža, Budva, Foto: Vuk Lajović
garaža, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.07.2012. 19:48h

Šef javnih garaža u opštinskom preduzeću „Parking servis“ Radomir Glendža uputio je otvoreno pismo načelniku za investicije Cvetku Pajkoviću zahtijevajući od njega da mu odgovori koliko je Opština uložila u izgradnju garaže u Rafailovićima i da li se taj iznos poklapa sa iznosom novca koji je proveden kroz opštinsku dokumentaciju.

Glendža, koji je pozvao specijalnog tužioca za organizovani krimnminal da preispita izgradnju milionski vrijedne garaže, usprotovio se rukovodstsvu svog preduzeća i opštini, što ni poslije četiri godine nijesu stavili garažu u funkciju uz sumnju da je po srijedi mutan posao.

I dok je Pajković ostao pri stavu da će Opština završiti garažu i tek onda izdati dozvolu za rad, uz prethodno ustupanje garaže „Parking servisu“ na gazdovanje, Glendža je i dalje ostao skeptik.

"Koliko je novca Opština do sada uložila u izgradnju garaže, da li se taj iznos poklapa sa onim iz dokumentacije, ili je možda neka kompenzacija bila uključena u realizaciju ovog projekta"

"Zbog čega se u proteklom četvorogodišnjm periodu nijesu pribavili svi potrebni papiri, odnosno koji su to u stvari razlozi koji mogu opravdati ovakav komoditet, a može se slobodno reći, neažurnost opštinskih službi da ne stave u funkciju garažu.

Odgovorno tvrdim da se garaža i u ovom stepenu izgrađenosti može sasvim normalno koristiti, što između ostalog dokazuje dugogodišnja njena besplatna eksploatacija. Ako pri tome dodam da je još 2008. puštena struja, upaljeni reflektori, koje niko ne gasi ni po danu, zbog čega je dug za struju dostigao deset hiljada eura, sa manjim izdacima , koji bi najviše iznosili 30 hiljada eura, garaža bi bila u funkciji", naveo je Glendža.

Enigma oko garaže

On je zahtijevao od Pajkovića da riješi enigmu oko garaže.

"Koliko je novca Opština do sada uložila u izgradnju garaže, da li se taj iznos poklapa sa onim iz dokumentacije, ili je možda neka kompenzacija bila uključena u realizaciju ovog projekta. Takođe, da se objasni na koji je način izvođač radova dobio posao izgradnje garaže, da li je bilo podizvođača.

"Zbog čega je nadležno opštinsko rukovostsvo bilo inertno svih ovih godina"

Na sva ova pitanja tražim odgovore kako bi se spriječile sve dalje spekulacije oko garaže. Ukoliko ne dobijem odogovore, smatraću da nije sve odrđeno po zakonu", kazao je Glendža.

Kako je naglasio sa velikim nestrapljenjem očekuje dogovore, kako bi se napokon saznalo sve oko izgradnje garaže.

Zbog čega je nadležno opštinsko rukovostsvo bilo inertno svih ovih godina, time što nije uspjelo da obezbijedi potrebne papire za rad garaže.

"Imajući u vidu da je u pitanju opštinska imovina, imovina svih građana, a da neki od onih koji su izabrani od istih tih građana ne vode potrebnu brigu o njoj, pitam da li se u tom slučaju radi o klasičnoj zloupotrebi službenog položaja", naveo je Glendža.

Zakulisne radnje

"Ukoliko u protekle četiri godine imam konstatne probleme i opstrukcije od strane direktora „Parking servisa“, da je on u novoj sistematizaciji u potpunosti promijenio opis moga radnog mjesta, koje podrazumijeva da ga obavlja neko sa srednjom stručnom spremom, a ja sam mašinski inžinjer, daje mi puno pravo na sumnju da se ovdje radi o unaprijed smišljenom planu da se ja što više udaljim od garaže, kako ne bih pominjao ovo „osjetljivo pitanje“.

Ukoliko bi se sve ove eventualne zakulisane radnje dokazale, na čemu ću lično insistirati koliko god je potrebno, onda bi to dovelo u sumnju da je došlo do udruživanja određenog broja ljudi u nečasne radnje", kazao je Glendža.

Bonus video: