Na bazenu dnevno 350 kupača

Posjeta gradskim bazenima znatno je veća nego prošle godine, dnevno u prosjeku dođe oko 350 građana, što je znatno više u odnosu na prošlo ljeto
65 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2012. 09:31h

Rekordne temperature u prvoj polovini jula natjerale su Podgoričane da znatno povećaju broj posjeta otvorenim bazenima SC “Morača” u odnosu na prošlu godinu.

Bazeni su otvoreni 15. juna, za prvih mjesec dana usluge je dnevno u prosjeku koristilo 350 građana, što je znatno više u odnosu na prošlo ljeto kada je dolazilo po 220 kupača na dan.

“Veoma smo zadovoljni posjećenošću u prvih mjesec dana i nadamo se da će tako biti tokom cijelog ljeta. Istini za volju u tome su nam pomogle i rekordno visoke temperature tokom druge polovine juna i prve polovine jula. Pokazala se ispravnom naša odluka da bazene otvorimo 15 dana prije, nego što je to bio slučaj sa prethodnim godinama”, kazao je direktor JP “Sportski objekti” Danko Radović.

Mogu i da uče od legende vaterpola

Podgoričani usluge bazena mogu da koriste u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu, a od ove godine najmlađi mogu da pohađaju i školu vaterpola i plivanja u kojoj mogu da uče od Veljka Uskokovića, legende svjetskog vaterpola.

“U prosjek posjete bazenima ne ulaze djeca koja pohađaju plivačku i vaterpolo školu, a interesovanje za učenje od legendarnog Veljka je takođe ogromno. Počeli smo sa 100 polaznika, a škola vaterpola i plivanja sada ima već 250 učenika”, dodao je Radović.

Za razliku od ranijih godina, kada je bilo dosta primjedbi na usluge na bazenu, Radović kaže da ove godine toga nema.

“Trudili smo se pred početak sezone da iziđemo u susret željama korisnika naših usluga, tako da je ove godine, makar za sada, knjiga utisaka, u koju korisnici mogu da upišu i svoje želje, prazna”, kaže Radović.

Galerija

Bonus video: