Talas sa sjevera donosi nam kišu u nedjelju veče

Meteorolozi najavljuju znatno svježije vrijeme početkom sljedeće sedmice , a u nedjelju veče će nas iznenaditi kiša, tako da nam ne prijeti opasnost od požara
7 komentar(a)
Branko Micev Pal Zileri, Foto: Boris Pejović
Branko Micev Pal Zileri, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.07.2012. 08:22h

U Podgorici će u nedjelju veče napokon pasti kiša, nakon velike suše i do sada najtoplijeg jula u protekle 62 godine.

Meteorolog Branko Micev najavljuje i znatno svježije vrijeme, pa će temperatura za svega dan pasti za gotovo 10 stepeni.

Micev najavljuje da će iznositi oko 30 stepeni.

“Talas sa sjevera Evrope, koji se očekuje u nedjelju veče, donijeće kišu i grmljavinu, očekuje se veliki pad temperature, a temperatura u Podgorici pašće na oko 30 stepeni”, kazao je Micev juče “Vijestima”.

On najavljuje svježije vrijeme do sredine sljedeće sedmice.

Micev smatra da će zbog svježijeg vremena i povremene kiše narednih dana prijetiti znatno manja opasnost od požara. Nakon rekordno toplog juna i prva polovina jula biće zapamćena po veoma visokim temperaturama, nezabilježenim više od pola vijeka.

Prosjek maksimalne temperature u ovom periodu iznosio je 37,7 stepeni, a prosjek prve polovine mjeseca čak sedam stepeni iznad klimatske normale. Za danas i sjutra meteorolozi najavljuju sunčano i izuzetno toplo vrijeme.

Za očekivati je temperature do 39 stepeni, a nakon toga, već od nedjelje poslijepodne, stići će hladniji talas i dugo iščekivana kiša.

Bonus video: