Pet osoba povrijeđeno u 28 saobraćajnih nesreća

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdato 332 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 57 prekršajnih prijava
0 komentar(a)
raskrsnica, Masine, saobraćaj, Foto: Vesko Belojević
raskrsnica, Masine, saobraćaj, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.07.2012. 06:52h

U Crnoj Gori u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba lakše povrijeđeno.

Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdato 332 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 57 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela 57 vozačkih dozvola i dva para registarskih tablica.

Izbjegavajte putovanja u najtoplijem dijelu dana

Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u prekidu je, zbog opasnosti od odrona i požara, saopšteno je Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG vozačima savjetuju da, zbog visokih temperatura, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i da prave češće pauze.

Na djelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica - Sotonići - Petrovac; Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva-Bar - Sukobin i Podgorica - Cetinje - Budva zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila čija najveća masa prelazi pet tona do 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfalta.

Na magistralnom putu Ribarevina-Berane kod tunela Tivran saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz moguće kraće prekide, ne duže od 10 minuta.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od 8 do 10 i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na magistralnom putu Plužine-Nikšić, na lokacijama Most, Plužine i Pivski manastir saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Rožaje - Špiljani zbog sanacije tunela broj osam saobraća se jednom trakom.

Na regionalnom putu Pljevlja-Đurđevića Tara u mjestu Vlaškovec saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje mosta na port Mileni na dionici Ucinj-Ada izmijenjen je režim saobraćaja, koji se obavlja u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Zatvoren je za saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu starog puta Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog proširenja puta.

Bonus video: