Tokom noći posjekli dva jasena u centru Nikšića

U Komunalnoj policiji kazali su nam da je slučaj odmah prijavljen, te da je obavljen uviđaj sa pripadnicima nikšićke policije
65 pregleda 4 komentar(a)
jasen, Nikšić, Foto: Darko Bulatović
jasen, Nikšić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 20.07.2012. 16:56h

U Ulici Nika Miljanića, u centru Nikšića, juče ujutru su, na zaprepašćenje stanara i brojnih prolaznika, osvanula dva posječena jasena, stara nekoliko decenija i veoma rijetka. Naša redakcija juče je dobila veliki broj poziva od građana koji nijesu mogli da se načude ovom vandalskom činu.

U Komunalnoj policiji kazali su nam da je slučaj odmah prijavljen, te da je obavljen uviđaj sa pripadnicima nikšićke policije.

„Sada slijedi prikupljanje dokaza o počiniocima koji će, ako budu pronađeni, najvjerovatnije i krivično odgovarati, jer se ovo tretira kao oštećenje komunalnih objekata. Mi ćemo po dogovoru sa policijom zasad ostaviti drveće radi istrage, a nakon toga ćemo morati ga uklonimo i zasadimo nove“, kazao je načelnik Komunalne policije Zdravko Vlahović.

Pretpostavlja se da su stabla, sudeći po stanju u kom su ostala nakon sječe, oštećena i sjekirom i šegom.

Da paradoks bude veći, cijeli slučaj desio se u jeku velike građanske inicijative da se u Ulici Ivana Milutinovića zaustavi sječa lipa, zbog proširenja saobraćajnice. Jaseni u svakom slučaju nijesu nikom smetali.

Bonus video: