S temperaturom porasla i potražnja ventilatora i klima

"Klime su jako tražene, a cijene se kreću od 225 do 900 eura, dok ventilatori koštaju od 13 do 15 eura"
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 14:20h

Bez obzira na upozorenje da klima-uredaji mogu da budu i štetni za zdravlje, od kada su počele tropske vrućine u prodavnicama bijele tehnike zadovoljno trljaju rukama.

Prodavci tvrde da, zbog nesnosnih vrućina, prodaju više klima-uređaja, ali i ventilatora.

"Prolaze nam sve vrste rashladnih uređaja. Ovih dana čekamo novu isporuku ventilatora, jer smo prodali sve zalihe. Klime su takođe tražene, a cijene se kreću od 225 do 900 eura, dok ventilatori koštaju od 13 do 15 eura", rekao je "Vijestima" prodavač Danko iz "Tehnomarketa".

On je istakao da, osim uobičajene ponude, imaju i nove, znatno skuplje, ali i bolje modele klima-uređaja.

Teško bez klima-uređaja

"Promotivna cijena klime koja ima poseban dodatak za zadržavanje virusa i prašine, kao i filter za pročišćavanje vazduha je 750 eura. Neobičnog je dizajna i s njom je moguće upravljati i preko Interneta... Idealna je za ljude koji žele da, nakon posla po nesnosnoj vrućini, uživaju u rashlađenoj prostoriji", pojasnio je on.

Ventilatori 15-16 eura

Cijena ugradnje klima-uređaja kupljenih u "Tehnomarketu" zavisi od modela i iznosi od 50 do 70 eura, a procedura traje dan-dva.

I u prodavnici "Technomax" tvrde da je sa paklenim vrućinama poraslo interesovanje za kupovinu klima-uređaja i da cijene nijesu povećavali.

"Od juna se sve više traže klime i ventilatori, ali nije bilo oscilacija u cijenama u odnosu na prošlu godinu. Klime koštaju od 230 do 1.000 eura... a ventilatore prodajemo po cijeni 15-16 eura. Najbolje prolaze najjednostaviji modeli", rekla je prodavačica Dragana Lazić.

Lazić je istakla da se trude da izađu u susret svim kupcima koji zatraže ugradnju, iako je potražnja velika.

Ugradnja se završi za dan-dva

“Firma sa kojom sarađujemo vrši ugradnju, a najčešće traje dan ili dva i košta 65 eura'', rekla je Lazić.

I u prodavnici ''Đečević'' tvrde da prodaju više klima-uređaja i ventilatora, ali i da su cijene veće nego lani.

“Nemamo neke ekskluzivne modele, ali su nam jako traženi i ovi jednostavni koji koštaju od 200 do 480 eura. Naša ekipa vrši ugradnju, cijena je 65 eura i posao se završi za dan-dva. Veće je interesovanje za ventilatore ove godine, a cijena im je 15-16 eura'', rekli su 'Vijestima'' prodavci.

Galerija

Bonus video: