Šljivančanin: Za golotinju u Njegovuđi su krivi zakupci, a ne opština

Vulgarne slike, koje se svake večeri mogu vidjeti na šetalištima u Budvi i Sutomoru, prošle sedmice su se bile preselile i na Žabljak
184 pregleda 0 komentar(a)
gogo igračice, turizam, Foto: Damira Kalač
gogo igračice, turizam, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 19.07.2012. 10:46h

Veliki, trinaestojulski narodni zbor u Njegovuđi kod Žabljaka, sa tradicijom dužom od vijeka, ove godine je po prvi put obilježen i prisustvom polugolih go-go plesačica, čiji su ples u šatorima pomno pratila i djeca.

To se vidi na video-snimku koji je juče “Vijestima” dostavio čitalac. Na njemu je djevojčica od nekih desetak godina koja bez daha prati „ples” go-go igračica, koje čitalac naziva “prostitutkama”.

“Djevojčica je među masom polupijanih ljudi i gleda 'narodno veselje' koje ima samo jedno ime, dno - dna! Da li je bilo još koje dijete pod ovim šatorom, nije mi poznato, ali kao roditelj se grozim ovog što sam vidio i kao roditelj se pitam - kakva je savjest roditelja ove djevojčice kojoj je dozvoljen ulazak u ovaj 'kulturni ambijent'”, stoji u dopisu čitaoca.

Sabor u Njegovuđi: Maloljetnicima serviraju golotinju >>>

Vulgarne slike, koje se svake večeri mogu vidjeti na šetalištima u Budvi i Sutomoru, prošle sedmice su se bile preselile i na Žabljak, a gradonačelnik Isailo Šljivančanin tvrdi da su za to krivi zakupci, a ne opština, koja je bila organizator narodnog zbora.

“Zainteresovanima smo izdavali prostor za postavljanje šatora radi obavljanja ugostiteljske djelatnosti toga dana. Podrazumijevalo se da će biti i muzika uživo a sve što se tamo dešavalo u nadležnosti je inspekcija, tržišne, turističke ili nekih drugih. Mi nijesmo imali nikakve mogućnosti da djelujemo i onemogućimo takve, svakako neprimjerene i nedostojne pojave”, rekao je Šljivančanin “Vijestima”.

Organizator svake, pa i ovogodišnje manifestacije „Dani planinskog cvijeća” bila je Opština Žabljak. Oni su sačinjavali program, nagrađivali najbolje, formirali komisije za praćenje pojedinih dešavanja i izdavali pod zakup prostor za postavljanje šatora na Njegovuđi.

Ovaj zbor je godinama bez dileme događaj ljeta na Durmitoru, koji okuplja hiljade posjetilaca. Dominiraju trke konja, ali ništa manje nijesu zapažena nadmetanja momaka u “narodnim” sportovima.

Iznad Njegovuđe su letjeli baloni sa posadama, nastupala kulturno-umjetnička društva i solisti. Skokovi padobranaca podsjećali su na 1942. i istorijski čin, kada je baš tu sletjela engleska vojna misija kako bi se na jugoslovenskim ratištima uvjerila kakva je čija uloga u Drugom svjetskom ratu.

Iz bezbroj postavljenih šatora čula se bučna, manje ili više kvalitetna muzika, sa repertoarom, najčešće po izboru gostiju. Sve to do ovog ljeta, kada su se među patrijarhalnim Durmitorcima pojavile “dame” koje bi trebalo da se vide samo u noćnim klubovima.

Bonus video: