Beranska bolnica: Fotografije su montirane

Navodi se da su u toku pripremni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora za preradu medicinskog u komunalni otpad
95 pregleda 6 komentar(a)
medicinski otpad Berane, Foto: NVO Ozon
medicinski otpad Berane, Foto: NVO Ozon
Ažurirano: 18.07.2012. 15:47h

Beranska bolnica, poslije donošenju rješenja o zabrani odlaganja medicinskog otpada na gradsku deponiju, vrši njegovu sterilizaciju kojim postaje bezopasan, što je potvrdio Institut za javno zdravlje. Opšta bolnica u Beranama je reagovala povodom fotografija koje su, kako je saopšteno, objavljene na zvaničnoj internet stranici dokle.org.

“Ovim montiranim fotografijama oni pokušavaju ponovo podizati tenzije u Beranama, a mi svoj posao radimo odgovorno, ne zbog pojedinaca, već za dobrobit svih građana”, navodi se u saopštenju direktora Budimira Dabetića dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da su u toku pripremni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora za preradu medicinskog u komunalni otpad. Ministarstvo zdravlja je završilo tender i izabralo dobavljača novog, najsavremenijeg konvertora medicinskog otpada i on će biti isporučen u prvoj polovini avgusta.

“Početkom septembra aparat će se pustiti u funkciju i među prvim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, riješićemo problem medicinskog otpada za Opštu bolnicu i Opštinu Berane”, naveo je Dabetić.

Bonus video: