Žabljak: Izdali dozvolu za info-pult, a ne znaju vlasnika

Tokom noći je postavljena kućica kakve se postavljaju pored torova na katunima u kojim tokom noći borave čobani
89 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 20:18h

Drvena koliba “osvanula” je u strogom centru Žabljaka i izazvala pažnju svih koji su tuda prošli. Kako svojim izgledom tako i bojama koje su zapinjale za oko, a naročito zbog činjenice da je tu “nikla” preko noći.

Jednostavno, tokom noći tu je dovezena i postavljena kućica kakve se postavljaju pored torova na katunima u kojim tokom noći borave čobani i čuvaju stado od vukova. Natpis na krovu, “Info pult” jasno govori o namjeri vlasnika da ovim sadržajem poboljša turističku ponudu.

Ko je vlasnik, u Žabljaku niko nije znao ili nije htio da govori iako je pozicionirana ispod prozora opštinskih službi i Ispostave policije. Iz policije su kazali samo toliko da će sve raspoložive podatke dostaviti nadležnim institucijama.

Ništa konkretnije nijesmo saznali ni u lokalnoj upravi. Sekretar Sekretarijata za urbanizam Sava Zeković kazao je samo toliko da će se sprovesti inspekcijski postupak i reagovati po propisima.

“Javne površine se kroz odgovarajući postupak mogu izdavati, ali propisi ne predviđaju izdavanje odobrenja za ovakvu vrstu objekata”, kazao je Zeković.

Iako Zeković nije znao otkud kućića u centru Žabljaka, njegov potpis je na rješenju od 3. jula ove godine, koje je izdato Ranku Kneževiću za privremeno korišćenje javne površine na pomenutoj lokaciji, a radi postavljanja info-pulta.

Na rješenju koje nam je poslao zakupac Knežević navodi se da je lokacija odobrena za postavljanje info-pulta, konzervatora za sladoled i rashladne vetrine, na period od 20.07 do 20.08, te da je zakupac dužan da uplati na račun Opštine Žabljak 100 eura, kao i komnalnu taksu koja će biti utvrđena posebnim rješenjem Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj.

Galerija

Bonus video: