Makrid: Kad nema argumenata, pozivaju se na partiju

Mještani centralnog dijela Malog brda, optužili su nedavno nadležne iz "Vodovoda" da se na novu vodovodnu mrežu mogu priključiti samo njihove komšije - članove DPS-a
1 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shuterstock
voda, česma, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 14.07.2012. 14:17h

Tehnički direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija" Filip Makrid nazvao je juče neosnovanim i neargumentovanim optužbe pojedinih stanovnika Malog brda da je dijelio vodu po partijskoj pripadnosti, naglasivši da je u ime svoje firme pomogao članovima lokalnog režijskog odbora.

Makrid je istakao da bi "bio najsretniji da svi ljudi u tom kraju imaju normalno vodosnabdijevanje".

"Ispod svakog nivoa je takav način rada, to se kosi i sa mojim moralnim načelima, a čak se i gadim od same pomisli da u ljudskoj muci dijelim vodu", rekao je Makrid.

Makrid je rekao da se oko slučaja na Malom brdu nepotrebno stvorio negativan publicitet i pozvao nezadovoljne da posjete Vodovod gdje će dobiti punu informaciju.

On je kazao da su se članovi režijskog odbora na Malom brdu organizovali, sakupili novac i sami kopali trasu za vodovod.

Mještani tvrde da se "partijska voda" dovodi selektivno i da dok "prskalica radi samo u dvorištu članova DPS-a", stanovnici koji žive na Malom brdu već četiri decenije, koriste vodu iz bistijerni

Mještani centralnog dijela Malog brda, “ljuti opozicionari”, optužili su nedavno nadležne iz Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" da se na novu vodovodnu mrežu mogu priključiti samo njihove komšije - članove DPS-a.

Mještani tvrde da se "partijska voda" dovodi selektivno i da dok "prskalica radi samo u dvorištu članova DPS-a", stanovnici koji žive na Malom brdu već četiri decenije, koriste vodu iz bistijerni.

Oni ističu da su više puta vodovod radili o svom trošku, ali da su zbog novopridošlih komšija, koji su se "na divlje" priključivali na vodovodnu mrežu, ostajali bez pritiska i na kraju bez vode.

Iz Vodovoda su ranije saopštili da je jedino ješenje za sve stanovnike Malog brda izgradnja centralnog rezervoara, za čiju izgradnju u ovom trenutku nema para.

Bonus video: