Porodica Jovović: Učitelj je fizički zlostavljao djecu

"Ako ima i jedan direktor još u Crnoj Gori, kao što je ovaj u Međuriječju, ministar prosvjete bi istog trena trebalo da podnese ostavku“, kazao je Milenko Bukilić, koji je dodao da će "sa još mnogo mještana biti svjedok javašluka u područnom odjeljenju"
164 pregleda 2 komentar(a)
Milovan Jovović, Foto: Dragana Šćepanović
Milovan Jovović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 02.06.2018. 09:59h

Otac i djed učenika područnog odjeljanja u selu Liješnje Dmitar i Milovan Jovović tvrde da je učitelj Branislav Boričić grubo obmanuo javnost kada je negirao da je dječaka udarao po glavi, a njegovu sestru nagovarao da ga tuče.

Dodaju i da učitelj ne govori istinu kada kaže da je redovno dolazio na posao.

Jovovići tvrde da je, od skoro pet mjeseci, koliko je trajao učiteljev angažman, na nastavu dolazio svega 15-ak dana.

Boričić je nedavno kazao "Vijestima" da su optužbe porodice njegovih učenika lažne i „po nagovoru jednog od mještana sela“.

"Kako se vidi iz prijava policiji, djeca su detaljno opisala fizičko nasilje učitelja. Moj unuk je zbog toga odbijao da ide u školu, a i njegova sestra se plašila reakcija učitelja. Nažalost, to je manje zlo od činjenice da djeca mjesecima nijesu imala nastavu. A.J. je u trećem razredu, a još ne zna da čita i piše kako treba. Pozivam prosvjetnu inspekciju da provjeri sveske i znanje moje unučadi, pa će se utvrditi koliko je kvalitetno izvođena nastava i koliko je njihovo znanje“, kazao je djed đaka.

Prema njegovim riječima, učiteljica koja je predavala prije Boričića, takođe je od mjesec, svega pet dana držala nastavu.

Bovovići ponavljaju da su dnevnici nastave falsifikovani i kažu da imaju dokaze da je u njima napisano kako je nastavu, za vrijeme odsustva Boričića, držala učiteljica koja istovremeno radi u Mrtvom Dubokom.

"Tražićemo da se ispita na koji je način učiteljica uspjevala da bude istovremeno u dvije škole. Najviše odgovornosti za situaciju u kojoj su moja djeca snosi direktor škole, koji je dopustio takvo stanje i onemogućio djecu da se školuju“, tvrdi Dmitar.

Jovovići dodaju i da su djeca na više načina obespravljena, a jedna od njih je i "činjenica da za svaki odlazak na čas engleskog jezika u Međuriječje, kao i njihovi vršnjaci iz drugih područnih odjeljenja, plaćaju za prevoz".

To, dodaju, nije bila praksa prije nego što je direktor škole u Međuriječju, u okviru koje radi područno odjeljenje u Liješnju, postao Milutin Popović.

Bonus video: