Počeli "Dani borovnice"

Defileom i koncertom sarajevske grupe "Hari Mata Hari" počela tradicionalna manifestacija u Plavu
173 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 23:53h

Defileom mažoretki, te KUD-ova "Plavsko jezero" iz Plava, "Hrasnica" iz Sarajeva i KUD "Iseljenici iz Amerike" počela je tradicionalna manifestacija "Dani borovnice".

Na samom početku organizovan je spektakularni koncert sarajevske gurpe "Hari Mata Hari", a na otvaranju manifestacije učestvovala je i poznata crnogorska estradna umjetnica Branka Šćepanović.

[GALERIJA] Dani borovnice

U svečanom dijelu prije koncerta, prisutnima se obratio gradonačelnik Plava Skender Šarkinović istakavši važnost ove manifestacije kako za promociju Plava, tako i Crne Gore.

"Ove godine se poklapa 13 manifestacija i 13. jul - dan ustanka crnogorskog naroda. Želim da ovaj dan bude značajan i za naše započete i buduće projekte. Ova manifestacija je obilježila istrajnu i neobično vrijednu tradiciju ovog kraja, napravila brend poznat u regionu", kazao je Šarkinović.

Branko Bulatović pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, kazao je da je ova manifestacija jedna od najznačajnijih u Crnoj Gori, te da je dobila i regionalni karakter.

Hari Varešanović je podsjetio kako je karijeru započeo u Crnoj Gori, a u Plav, pored ostalog, dolazi i kao plavski zet.

"Dane borovnice" organizuje JU Centar za kulturu Plav, a manifestacija će trajati do 22. jula. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede i sponzori M-tel, "Plantaže" i Opština Plav.

Ove godine je u organizaciju ove značajne manifestacije uključena i Crnogorska kulturna mreža.

Drugog dana manifestacije planirana je tradicionalna berba borovnice, džip i moto safari i cjelodnevni izlet i ručak u planini.

Galerija

Bonus video: