Iako ima pravo na popust, student platio punu cijenu karte

Bulatovići su podnijeli prijavu Tržišnoj inspekciji, koja je, nakon izvršene kontrole na stanici, potvrdila navode studenta
599 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 09:45h

Student Bojan Bulatović već nekoliko puta je na Autobuskoj stanici u Podgorici platio punu cijenu karte, iako ima pravo na studentski popust od 20 procenata.

Njegova majka Radmila Bulatović ispričala je ''Vijestima'' da je pokazao indeks radnici na šalteru, ali da je ona to ignorisala i zahtijevala da plati punu cijenu karte do Nikšića.

''Moj sin je putovao na ispit 16. juna u 6:35 časova. Na šalteru je radnici pokazao indeks da bi dobio studentski popust. Međutim, ona je dala signal radnicima sa rampe, pošli su za njim i kao nekom kriminalcu mu rekli da ne može da uđe u autobus dok ne kupi kartu'', rekla je Bulatović.

Ona je navela da je Bojan imao zakazan ispit u osam sati na DIF-u, pa zbog toga nije imao vremena da razjasni nesporazum sa radnicom i samo joj je kroz prozor dodao novac.

Putovao je autobusom ''Glušica prevoz'', koji inače odobrava popust od 20 odsto.

Na Autobuskoj stanici kažu da ne znaju o čemu je riječ.

"Radnici imaju iskustva"

Menadžer saobraćaja Dragan Mrvaljević sumnja da se tako nešto uopšte dogodilo.

''Morao bih da provjerim sa radnicima na šalteru. Oni imaju dovoljno iskustva i znaju kako da naplate karte i tvrdim da će svi koji dođu, a imaju pravo na popust, to i dobiti'', kazao je Mrvaljević “Vijestima”.

Dešavalo se i ranije...

Bulatović je rekla da nije prvi put da se njenom sinu desilo da plati višu cijenu od one koja važi za studente.

''Dešavalo mu se to i ranije, ali nije sačuvao karte i nije imao dokaz. Žurio je na ispit i bukvalno su ga primorali da plati punu cijenu kao i bilo koji običan putnik. Tako da je on umjesto dva eura kao student, platio četiri i po za putničku i peronsku kartu. Međutim, ovoga puta me nazvao čim se sve to desilo i rekla sam mu da zadrži karte i da ćemo se već nekome obratiti'', kazala je ona.

Bulatovići su podnijeli prijavu Tržišnoj inspekciji, koja je potvrdila navode studenta

Bulatovići su podnijeli prijavu Tržišnoj inspekciji, koja je, nakon izvršene kontrole na stanici, potvrdila navode studenta.

''Vozna karta na liniji Podgorica-Nikšić prevoznika ''Glušica'' iz Nikšića po cjenovniku je tri eura, sa staničnom uslugom 0,50 eura, te je isti iznos vama naplaćen, osim što vam nije obračunat popust za studente'', navodi se u saopštenju koje je potpisala tržišna inspektorka Ruža Ostojić.

Galerija

Bonus video: