Pčelari na Balšića pazaru, tegla meda 12 eura

Na tezgama posjetioci su mogli trgovati kvalitetan med, razne pčelinje proizvode i pčelarsku opremu, kao i razno bilje, proizvode domaće radinosti i suvenire
90 pregleda 0 komentar(a)
Miris lipa i meda, Foto: Danijela Lasica
Miris lipa i meda, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 12.07.2012. 16:50h

Nekadašnja gradska pijaca Balšića pazar i ove godine bilo je mjesto gdje su se okupili pčelari iz Crne Gore i regiona.

Njih više od 40 prikazalo je građanima Cetinja i posjetiocima, svoje proizvode i preparate od meda, na 16. tradicionalnoj manifestaciji „Miris lipa i meda“.

Događaj na Balšića pazaru, organizovan je u saradnji Pčelarskog društva „Cetinje“, Ministarstva poljoprivrede Crne Gore, Prijestonice Cetinje i gradske turističke organizacije. U ima grada, pčelare i njhove goste pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić.

Predsjednik Pčelarskog društva „Cetinje“ Jovan Jovanović iskazao je zadovoljstvo time što je ovogodišnja manifestacija još posjećenija u odnosu na prethodnu godinu, a da na njoj, istovremeno, učestvuje i veći broj izlagača.

Na tezgama na Balšića pazaru, posjetioci su mogli trgovati kvalitetan med, razne pčelinje proizvode i pčelarsku opremu, kao i razno bilje, proizvode domaće radinosti i suvenire.

Među domaćim proizvođačima, bio je i jedan od utemeljivača manifestacije „Miris lipa i meda“ pčelar Radovan Radović iz Kosijera, koji svake godine na svom štandu ima med, propolis i domaće slatke proizvode od meda.

Cijena meda na većini štandova iznosila je 12 eura, dok Radović već godinama teglu meda prodaje po istoj cijeni, tako da se na njegovom štandu tegla prodavala za 10 eura.

Pčelarsko društvo „Cetinje“ dodijelilo je priznanja proizvođačima meda i prijateljima Udruženja. Zlatna plaketa pripala je predsjedniku Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radulu Miljaniću.

Plakete su dobili i Danilo – Bato Vukmirović, Radojica Radović, Radivoje Popović, Milorad Martinović, Milorad Jovićević, Luka Jovićević, Ilija Jovović, Božo Popović, Špiro Đurković, Blažo Vujović i Danilo Jovićević.

Bonus video: