Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja odloženo suđenje Slavku Peroviću

Suđenje protiv Perovića organizovano je nakon što je podnesena prekršajna prijava zbog uvredljivih riječi koje je izrekao na javnom mjestu
68 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 11.07.2012. 17:11h

Suđenje Slavku Peroviću bivšem lideru LSCG koje je trebalo da bude organizovano u Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom odloženo je zbog njegovog pogoršanog zdravstvenog stanja.

“Ionako loše Perovićevo zdravstveno stanje posljednih dana je pogoršano o čemu imamo i potvrdu iz cetinjske bolnice, zbog čega on nije bio u mogućnosti da prisustvuje suđ"enju, kazao je "Vijestima" Perovićev advokat Vukašin Šimrak, objašnjavajući da je dan ranije o tome obavijestio i sudiju Miodraga Bajkovića.

Šimrak je najavio da će zbog visokih vrućina koje nepovoljno utiču na zdravstveno stanje njegovog klijenta, zatražiti odlaganje suđenja do septembra.

Suđenje protiv Perovića organizovano je nakon što je podnesena prekršajna prijava zbog uvredljivih riječi koje je izrekao na javnom mjestu.

Advokat Šimrak tvrdi da nije bilo uvredljivih riječi što će, siguran je, u postupku biti i dokazano, jer će predložiti saslušanje očevidaca.

Podsjećamo da se incident dogodio 5. juna na hercegnovskom Škveru. Tada je došlo - prvo do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog kontakta Perovića sa policajcem interventnog voda Božidarom Jaukovićem.

Jauković je zbog prekoračenja službenog ovlašćenja- što je utvrdila interna kontrola u policiji, suspendovan sa posla.

Nakon sukoba sa policijacem, Perović je pao i polomio osmo rebro na desnoj strani zbog čega je bio hospitalizovan u Opštoj bolnici Meljine.

Bivši lider LSCG je nakon izlaska iz bolnice novinarima kazao da je na Škveru na djelu bila "klasična zločinačka policijska namještaljka" s ciljem da on bude ubijen.

Perović se ovih dana nalazi na Cetinju.

Bonus video: