Lista kandidata za upis na FPN će ipak biti produžena?

Novi saziv Upravnog odbora, koji će biti formiran sjutra, predložiće proširenje rang liste za upis na Fakultet političkih nauka
144 pregleda 7 komentar(a)
Fakultet političkih Protest roditelja, Foto: Zoran Đurić
Fakultet političkih Protest roditelja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.07.2012. 16:53h

Novom sazivu Upravnog odbora, koji će biti formiran sjutra, biće predloženo proširenje rang liste za upis na Fakultet političkih nauka (FPN), saopšteno je iz Rektorata Univetziteta Crne Gore (UCG).

"U vezi sa proširenjem liste za samofinansirajuće studente na FPN, UCG će, kao i do sada, poštovati odluku Vlade o broju studenata koji se finansiraju iz budžeta, kao i odluku Upravnog odbora Univeziteta o broju samofinansirajućih studenata”, kaže se u saopštenju.

Iz Rektorata su naveli da su pojedini fakulteti, u skladu sa praksom uspostavljenom proteklih godina, proširivali liste primljenih kandidata, kako bi se upisali đaci sa odličnim uspjehom, a koji su se na rang listama našli ispod broja predviđenog konkursom.

"Nećemo da šaljemo djecu na UDG i plaćamo školarine 1.500 eura" >>>

"Nakon toga, fakulteti su se obraćali Upravnom odboru, koji treba da odobri takve odluke. Međutim, ove godine je prethodnom sazivu Upravnog odbora istekao mandat, a novi je u fazi konstituisanja, pa se fakulteti tom tijelu nisu mogli obratiti za odobrenje proširenja lista”, pojasnili su u Rektoratu.

Prema njihovim riječima, novom sazivu Upravnog odbora, koji će biti formiran sjutra, biće predloženo proširenje liste na FPN.

"Nakon konstitutivne, novi Upravni odbor će na narednoj sjednici razmatrati taj predlog i donijeti konačnu odluku”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: