Samovolja Gjokaja koštaće 35.000 eura

Lacmanović je naveo da će samovolja predsjednika Savjeta AZLP koštati građane oko 35.000 eura zbog nezakonitog otkaza bivšem direktoru Agencije Bojanu Obrenoviću.
134 pregleda 0 komentar(a)
Radenko Lacmanović, Foto: Savo Prelević
Radenko Lacmanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2018. 17:20h

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Radenko Lacmanović obavijestio je juče predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i šefove poslaničkih klubova da “odnosi i stanje u AZLP nijesu u duhu zakonskih obaveza”.

On je pozvao Brajovića i poslanike da ga zaštite od ”pravnog nasilja predsjednika Savjeta Muhameda Gjokaja”.

Lacmanović je naveo da će samovolja predsjednika Savjeta AZLP koštati građane oko 35.000 eura zbog nezakonitog otkaza bivšem direktoru Agencije Bojanu Obrenoviću.

“Očekujem od nadležnih institucija da objave ime lica koje je odgovorno za ovaj trošak poreskih obaveznika, a ako to ne bude urađeno, onda je licemjerna priča o tome da treba da se zna ko je tužio državu, radi uskraćenih prava po osnovu rada i radnih odnosa”, poručio je Lacmanović.

Sud je ranije utvrdio da je Obrenović nezakonito otpušten.

Lacmanović se obratio parlamentu jer je prije dva dana Gjokaj odbio da mu dostavi audio snimak sjednice od 18. maja, navodeći da to nuije na dnevbom redu.

Navodi da je ukazao Gjokaju na to da je Pravilnikom o radu AZLP dužan da njegov zahtjev stavi kao predlog dnevnog reda. “On je pred nama koji smo u Savjetu i kolegama konstatovao da na dnevni red neće staviti ništa što on ne smatra adekvatnim”, tvrdi Lacmanović.

“Ovakav stav smatram pravnim terorom... Ako stanete iza pravnog nasilja i onemogućite meni kao članu Savjeta da predložim ili dopunim dnevni red, smatraću da stajete na stranu onih koji čak u najvišem zakonodavnom organu ne mogu ništa predložiti, bez obzira na većinu, ako se to vama ne dopada”, ističe se u pismu.

Gjokaj juče nije odgovarao na telefonske pozive i poruke “Vijesti” koje su mu u poruci objasnile da se kolega žalio na njegovu samovolju.

Članovi Savjeta AZLP biraju se u Skupštini.

Bonus video: