Niko nema što Dragan Samardžić imade

Načelnik Generalštaba na diplomatskom prijemu u Tivtu pojavio se u unikatnoj uniformi, u MO tvrde da je sve u redu
152 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 15:14h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, viceadmiral Dragan Samardžić u nedjelju, 1. juna na diplomatskom prijemu, koji je u Tivtu povodom Dana Kanade upriličio ambasador Roman Vaščuk, pojavio se u jedinstvenom primjerku uniforme koju, inače, nema nijedan drugi pripadnik tog vida VCG iz kojeg dolazi Samardžić.

Prvi čovjek VCG na prijemu održanom u krugu nekadašnjeg vojnog brodogradilišta Arsenal, a sada marine Porto Montenegro, bio je u bijeloj košulji kratkih rukava sa amblemima MVCG, bijelim pantalonama i bijelim cipelama, veoma slično obučen kao prije šest godina ljeti, noseći svečanu uniformu Mornarice VSCG.

Zanimljivo, u njegovoj pratnji kao jedna od zvanica prijema kod kanadskog ambasadora bio je komandant Mornarice VCG, kapetan bojnog broda Rajko Bulatović koji je tom prilikom nosio drastično drugačiju ljetnju službenu uniformu MVCG – šapku, bijelu košulju, crne pantalone i crne cipele.

Upućeni u vojni protokol, među gostima prijema, sa čuđenjem su posmatrali ovu pomalo grotesknu i za svaku oružanu silu svijeta nedopustivu sliku – da načelnik GŠ i komandant voda Vojske iz koje inače dolazi i načelnik GŠ, nose različite uniforme.

"Pripadnici Vojske Crne Gore koji su prisustvovali prijemu povodom Dana Kanade u Tivtu, bili su odjeveni u skladu sa Uredbom o znaku VCG, znaku Generalštaba i jedinica VCG, izgledu činova i vojnih uniformi i znaku roda, službe, dužnosti i specijalnosti i Pravilnikom o načinu nošenja uniformi profesionalnih vojnih lica koje možete naći na sajtovima Ministarstva odbrane i VCG", bilo je sve što je na pitanja koja smo ovim povodom uputili Ministarstvu odbrane i Generalštabu, nakon četiri dana odgovorila PR služba MO.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: