Skup neurologa u Igalu; Crna Gora može biti ponosna na liječenje neuroloških oboljenja

Na trodnevnom skupu će se čuti nove terapijske mogućnosti u liječenju moždanog udara koji je danas vodeći uzrok invaliditeta u svijetu, pa i u Crnoj Gori
555 pregleda 1 komentar(a)
centar IGalo Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
centar IGalo Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.06.2018. 14:23h

"Interdisciplinarni sastanak Društva neurologa Srbije, Udruženja neurologa Crne Gore i Instituta “Dr Simo Milošević Igalo", na kome učestvuje oko 100 neurologa, kardiloga, fizijatara i neurohirurga iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske počeo je danas u drugoj fazi Instituta Igalo .

Teme skupa su bolesti krvih sudova, multipla skleroza, traumatske povrede i rehabilitacija neurotrauma.

“Osim razmjene iskustava ovo je prilika za promociju Crne Gore Instituta Igalo gdje će već od sledeće godine biti organizovani susreti neurologa iz svih zemalja bivše YU “, kazao je Jefto Eraković, direktor Klinike za neurologiju, predsjednik Odbora direktora Kliničkog centra CG i predsjednik Udruženja neurologa Crne Gore.

Na trodnevnom skupu će se čuti nove terapijske mogućnosti u liječenju moždanog udara koji je danas vodeći uzrok invaliditeta u svijetu, pa i u Crnoj Gori .

“Crna Gora može biti jako ponosan na liječenje neuroloških oboljenja, jer sve terapijske mogućnosti koje su dostupne u evropskim centrima u liječenju dostupne su i Crnoj Gori”, naveo je dr Eraković.

“Naš region ima dobru neurološku školu, možda tehnički malo zaostajemo, ali to ne utiče na kvalitet liječenja, osim možda na brzinu nekih dijagnostičkih pretraga. Radimo na tome da naš podmladak bude što bolje edukovan a tehnika će doći. Kadrovi su bitni a tehnički jaz se lako prevazilazi- kazao je predsjednik Društva neurologa Srbije prof. dr Ranko Raičević, koji je I otvorio skup.

Dr Marina Delić medicinska direktorica Instituta Igalo je istakla značaj rehabilitacije nakon neurotrauma koja se sprovodi u toj zdravstvenoj ustanovi-

Pokrovitelji skupa su Ministarstva zdravlja Crne Gore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Bonus video: