Mještani Đuraševića šire seoski put i čekaju podršku Opštine Tivat

Gradonačelnica je kazala da je u pitanju investicija koju Opština nije predvidjela u budžetu za ovu godinu, ali da će grad nastojati da mještanima izađe u susret
202 pregleda 0 komentar(a)
Đuraševići put, Foto: Siniša Luković
Đuraševići put, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.06.2018. 13:12h

Mještani tivatskog naselja Đuraševići počeli su radnu akciju širenja puta koji to selo u Krtolima, spaja sa kružnim tokom na novoj MR 1 pristupnoj saobraćajnici za kompleks Luštica Bay.

„Organizovali smo se da sami pripremimo trasu do sada uskog i nebezbjednog seoskog puta. Mještani već danima sami rade, a neki od njih pristali su da se uklone kamene međe i da se na teret njihovih imanja uz put, dobije prostor za širenje ove saobraćajnice. Privatnici iz Tivta i iz Grblja koji se bave građevinskim radovima - Tujkovići, Magudi i Samardžići već su nam pomogli donirajući i dovozeći materijal za tamponiranje, pa očekujemo da se sada Opština Tivat kao investitori i firma „Toškovići“ iz Podgorice koja je gradila MR 1 saobraćajnicu, angažuju da nam pomognu da asftaltom da prekrijemo trasu koju pripremamo i tako proširimo kolovoz seoskog puta", kazali su mještani Savo Klakor i Zoran Đurišić.

Oni su danas na licu mjesta, sa radovima koje su već izveli i ostatkom trase ukupne dužine oko 350 metara koja će se proširiti narednih dana, upoznali gradonačelnicu Tivta dr Snežanu Matijević i predstavnike firme „Toškovići“. Apelovali su na tu kompaniju da mještanima koji su njoj izašli u susret, dozvolivši joj da materijal od iskopa MR 1 deponuje na njihova imanja, pomogne u asftaltiranju proširenog seoskog puta.

Gradonačelnica je kazala da je u pitanju investicija od najmanje dvadeset hiljada eura koju Opština nije predvidjela u budžetu za ovu godinu, ali je obećala da će grad nastojati da iznađe ta sredstva i izađe u susret žiteljima Đuraševića.

Bonus video: