Perspektivni skijaši na ljetnjem kampu skijanja

Kasom ističe veoma dobre uslove kako trenažne tako i smještajne na jedinom ledniku u našoj zemlji
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2012. 11:26h

Osam najperspektivnijih crnogorskih alpskih skijaša boravi na ledniku Debeli namet u Durmitoru gdje pohađaju ljetnji kamp skijanja koji organizuje PSK "Javorak" iz Nikšića u saradnji sa Skijaškim savezom Crne Gore.

"Matija Vujović, Jelena i Ivana Radović, Petar Kasom, Viktor Vukićević, Filip Đukanović i učesnica zimušnje olimpijade mladih Milena Radojičić članovi su „Javorka“, Jelena Vujičić je iz Žabljaka a svi oni su državni prvaci u slalomu ili veleslalomu, aktuelni i budući reprezentativci odnosno budućnost našeg skijanja", kaže trener Pavle Kasom kome u radu pomaže Jugoslav Vujičić.

Kasom ističe veoma dobre uslove kako trenažne tako i smještajne na jedinom ledniku u našoj zemlji.

"Izgleda nevjerovatno, ali raspolažemo sa oko 500 metara staze na kojoj je debeo sloj kvalitetnog snijega. Velika vrućina uslovljava da po dva sata treniramo ujutro i predveče. Ovi treninzi omogućavaju neprekidan kontinuitet fizičke i takmičarske spremnosti jer poslije ovog slijede lednici u inostranstvu a potom novi takmičarski ciklus. Smješteni smo u bivaku i jednom šatoru a aktivisti kluba spremaju hranu kojom smo svi zadovoljni".

"Da ne bude nikakvih improvizacija montirali smo i dva ski lifta koji pomažu efikasnijem obavljanju planiranih aktivnosti", kaže Kasom i ističe doprinos MUP Crne Gore koji je na raspolaganje dao helikopter kojim je do lednika dopremljena potrebna oprema.

Na našem najvećedm ledniku u nedjelju će se održati skijaško takmičenje koje je predviđeno programom manifestacije "Dani planinskog cvijeća". Uz učešće polaznika kampa organizatori očekuju i učešće i drugih takmičara naročito onih iz starijih kategorija.

Galerija

Bonus video: