Marković sa italijanskom ministarkom pravde dogovara izručenja

Beneto je saopštila da je bilateralna saradnja i zaključivanje ugovora od izuzetnog značaja
4 komentar(a)
dusko markovic, Foto: Savo Prelević
dusko markovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2012. 18:34h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković je u Rimu sa ministarkom pravde Italije Paolom Severino di Benedeto otvorio prvu rundu pregovora o potpisivanju bilateralnih ugovora o ekstradiciji i međusobnom pružanju pomoći u krivičnim stvarima.

Programom posjete predviđeno je i da ekspertski timovi dva ministarstva otpočnu pregovore o zaključenju Ugovora o olakšanju primjene Evropske konvencije o ekstradiciji i Ugovora o olakšanju primjene Evropske konvencije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima.

Kako je ranije saopšteno iz njegovog kabineta, Marković boravi u posjeti Italiji na poziv ministarke pravde te zemlje sa kojom je razgovarao o stepenu pravosudne saradnje Crne Gore i Republike Italije, kao i o evropskih integracija Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana.

Marković je rekao da je bilateralna saradnja sa kolegama iz Italije biti podsticaj za novo partnerstvo, a da će iskustvo italijanskog pravosuđa doprinijeti jačanju pravosudnog sistema u Cnoj Gori i vladavini prava kao kao cilju kojem Crna Gora teži.

Beneto je saopštila da je bilateralna saradnja i zaključivanje ugovora od izuzetnog značaja kao i da ona vjeruje u Crnu Goru koja se sve više i brže približava EU.

Bonus video: